- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Jubilarissen MLDS 25 x 25 jaar

DSC_5600

In het Muldershoes naast de Molen van Buursink werden vanavond maar liefst 25 collectanten gehuldigd voor hun 25-jarige inzet voor de Maag Lever en Darm Stichting in Markelo. Een hechte club van collectanten met allemaal een eigen reden waarom zij zich de afgelopen 25 jaar in hebben gezet als collectant voor de MLDS. Zij ontvingen vanavond uit handen van hun wijkhoofd een herinneringsspeld en een klein presentje maar bovenal de enorme waardering voor hun inzet. Coördinator en tevens wijkhoofd Gerda Bussink gaf aan het een grote eer te vinden om de collectanten in zo’n grote getale te mogen begroeten. 

“In totaal hebben wij in Markelo namelijk 25 vrijwilligers (collectanten en wijkhoofden) die al 25 jaar lang, ergens een week in mei of juni, weer of geen weer, erop uit gaan om te collecteren voor de goede doelen van de MLDS. Van deze 25 personen, zijn er hier maar liefst 24 aanwezig. Dat is best wel een hoog percentage en dat geeft ook wel een beetje weer hoe we hier in Markelo denken en doen. Mensen zijn hier ergens lid van of zijn vrijwilliger en houden daar dan ook rekening mee”, aldus Gerda Bussink.

Na het openingswoord van Gerda Bussink luisterden de aanwezigen geboeid naar het openhartige verhaal van Markeloër Benny Schreurs die inmiddels twee maal in zijn leven een levertransplantatie heeft ondergaan. Benny vertelde hoe hij in het jaar 2000 en voor de tweede maal in 2015, de periode voor en na zijn twee levertransplantaties heeft ervaren. Over de impact voor familieleden, het medicijngebruik, de afstotingsverschijnselen en zijn positieve ervaringen met het Universitair Medisch Centrum Groningen waar zijn transplantaties zijn uitgevoerd en waar hij nog steeds onder controle staat. Een openhartig verhaal dat meer dan duidelijk maakt waarom het nodig is om te blijven collecteren zodat er onderzoeken mogelijk blijven.

MDL 2016-collectanten-jubileum (2) (Custom)De 25 jubilarissen die na het openhartige verhaal van Benny Schreurs, die overigens ook wijkhoofd is, in het zonnetje werden gezet zijn de dames Rohaan, Veneklaas, Dollekamp, Hoevink, Meijer, Heuten, Meutstege, Bakker, Hargeerds, Wolters, Klein Velderman, Woestenenk, Aanstoot, Walhof, Gouman, Paalman, Leunk, Bloemen, Goorhuis, Kottelenberg, Bosveld, Kranenberg, Lankhorst, Kuipers en Bussink. Mevrouw Kuipers die door begrijpelijke redenen niet aanwezig kon zijn zal zeer zeker morgen door haar wijkhoofd de speld, het presentje en de waardering ontvangen.