- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Glazen huis op Kaasplein

gertja_onsproatHoi Anne,

Laten we maar met mooi nieuws beginnen. Er komen GEEN windmolens die ons landschap in één klap zouden vernielen. Een dik compliment voor de actiegroepen tegenwind en ons college is wel op zijn plaats. Ja, ook voor ons college. De burgemeester en wethouder Meulenkamp waren aanwezig op de grote informatie avond op 16 november bij De Haverkamp. Daar werd hen door ruim 400 mensen duidelijk gemaakt dat Markelo geen windmolens wil. Het college pakte de handschoen op en heeft besloten om dit onzalige plan af te blazen. Het siert ze dat ze hebben geluisterd naar de bevolking.

Ander mooi nieuws is dat je laatste verbouwing bijna klaar is en dat je gaat spinnen of zoiets? Wat is dat eigenlijk?

Anne, weet jij nog hoe het zit met het Kaasplein? Ik dacht dat alles zou verdwijnen, maar ik zie dat er nu nog een bouwval staat die nog opgeknapt moet worden voor andere activiteiten. Volgens mij hebben we straks een overdaad aan gebouwen die we niet meer gevuld krijgen. We hebben bij De Haverkamp al een socu-centrum, Het Beaufort voor allerlei activiteiten, de bibliotheek met BoekWerk (ruimte voor ondernemers), het oude ontspanningsgebouw, een voormalige apotheek enzovoort. Volgens mij moeten er gewoon wat keuzes gemaakt worden, want hoe wil je alles nog rendabel krijgen? Het kan toch niet zo zijn dat we straks een gesubsidieerde oude kaasfabriek krijgen met dikke tekorten? Wie gaat dat betalen? Zoete lieve Gerritje? Misschien is het slopen een betere optie met op die plek een mooie parkeergarage?

We kunnen beter investeren in het upgraden van Markelo. Beetje Engelse stijl, mooie oude gietijzeren lantaarns (met zonnepanelen voor de stroom), prachtige bankjes en veel bloemen. Mensen rijden vanuit de Randstad naar Ootmarsum, dat is nog bijna een uur verder dan Markelo.

Op het Kaasplein zou de jeu de boules mooi een paar banen kunnen krijgen, zodat er activiteiten plaatsvinden. IJssalon de Noaber met het terras aan de ene kant en De Kroon aan de andere kant.

Glazen huis
Het zou fantastisch zijn om naamsbekendheid te krijgen door het glazen huis van 3FM of de top 2000 op het Kaasplein te krijgen. Die laten we daarna staan met een zendmast (geen 200 meter) waar daarna elke week een uitzending kan plaatsvinden. Zoals door Hofstreek Fm en bij toerbeurt door ‘Maarkelse piraten’ en door de internet zender die enorm in opmars is ‘Everything radio’. De laatste is leuk om naar te luisteren en wordt gemaakt en gepresenteerd door een aantal blinde jongeren waaronder Sander Smale.

Als we bereid zijn flink te investeren in Markelo worden we snel de parel van het Oosten waar de economie bloeit en groeit.

Oh ja Anne, nog even over dat spinnen. Krijg ik dan nog meer spierpijn dan nu? Tjonge jonge, wat heb je mij afgebeuld.


anne_onsproatHa ouwe,

Wat goed dat er zoveel mensen naar De Haverkamp zijn gekomen om te laten zien dat ze tegen het plaatsen van windmolens zijn. Zelfs mijn kleine neefje Maarten fietste rond om posters te verspreiden. En gelukkig is er naar geluisterd en gaat het niet door.

Eerlijk gezegd begrijp ik weinig van het hele plein. Als ik er langs fiets zie ik inderdaad een bouwput. Verder hoor ik er heel weinig van… ik hoor niet of ze bouwen ik hoor ook niet of de bouw stil ligt. Ik ben wel heel erg benieuwd wat het gaat worden. Er zijn wat geruchten over vissen. Ik hoorde dat ze die beesten in de kaasbakken willen stoppen. Nou ik ben bang dat die het Dorpsfeest niet gaan overleven. Ik zie het al voor me: achter in de tent verse vis op de bbq. Nee, even serieus, ik hoop dat ze er iets moois van maken en dat we volgend zomer daar op een bankje kunnen genieten van het mooie weer. Vorig jaar was je nog op de Napoleon toer, Frans dus? En nu stap je zomaar over naar Engelse lantaarnpalen. En een parkeergarage? Hoe wil je dat hebben, ondergronds? De jeu de boules banen, en iets in de trant van voetbal ben ik wel voor. Tjaa, en wie dit alles betalen moet? Ik moest by the way eerst aan mama vragen wie ‘Zoete lieve Gerritje’ was. Blijkt een liedje te zijn uit het jaar nul. Daar had ik echt nog nooit van gehoord.

Jij wil weten wat spinnen is? ‘Onmeunig euzen’ op een fiets die maar niet vooruit komt. Woensdag is de spinningzaal klaar en kunnen we van start. En spierpijn kweken is mijn werk. Als je een uurtje getraind hebt en je later moe maar voldaan op de bank zit is dat een lekker gevoel. Spierpijn hoort er soms bij!

Goed blijven trainen pa, je moet goed in vorm zijn en er goed uit zien zodat je strak in pak op het podium staat te stralen bij Spaenders! Drie dagen vergt een top conditie, je hebt nog een poosje tot 28, 29 en 30 december.

Groetjes Anne