- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Hobbels

janhenkberendsenIn Markelo zijn nog al wat hobbels te nemen en dan wil ik het in de eerste plaats hebben over de hobbels in de weg. Al vele jaren is Markelo in de ban van de hobbels, springbulten, drempels, of hoe je die dingen dan ook wilt noemen. In de tijd dat Buma nog burgemeester was zijn de eerste bulten al in Markelo gekomen. De hele dorpskern kwam vol te liggen. Later kwam ook het buitengebied aan de beurt. Dit tot grote ergernis voor iedereen die beroepsmatig over onze landelijke wegen rijdt, zoals de tankwagenchauffeur, boeren, loonwerkers en wat te denken van de ambulance.

Onlangs stond er een artikel in de krant over Jan Hoek die dagelijks met zijn tankwagen de melk ophaalt bij de boeren. Met dit artikel heeft hij zoveel bereikt dat hij afgelopen week een ritje heeft gemaakt met twee raadsleden en wethouder Scholten om ze eens te laten ervaren hoeveel last je van de hobbels hebt. Nou de heren hebben het geweten. ’s Avonds hadden ze nog last van naschokken van ongeveer 6 op de schaal van richter. Nu maar hopen dat ze er ook iets mee gaan doen.

Waar ook nog de nodige hobbels liggen is het voormalige Cobercoterrein in Markelo. Onlangs werd er gemeld dat de sloop van de melkfabriek is voltooid. Menig Markeloër reageerde hier verbaasd op met de opmerking ‘Volgens mie is ’t nog mar half of’. Deze week konden we ook al lezen welke bedrijven er komen. O.a. een sportschool en een bierbrouwerij. Van melkfabriek naar bierfabriek. Als je door het vele bierdrinken een bierbuik hebt gekregen, kun je die er in de sportschool weer af trainen. Onze opa zou wel hebben gezegd: “Zo hool ie oezelf mooi an’t wark”.

Nu we toch lekker bezig zijn over hobbels. Bij onze Markelose voetbalclub hebben ze ook nog een hobbel te nemen. Er moet een nieuwe voorzitter worden gekozen want Bertus Bloemendal legt binnenkort zijn taak neer. Het bestuur heeft nu een voorstel gedaan om drie nieuwe voorzitters te kiezen. Ja u leest het goed DRIE! Als dat maar goed gaat met zoveel kapiteins op één schip.

Nu heb ik bar weinig verstand van voetbal maar als ze drie man nodig zijn om Bertus op te volgen, dan kunnen we wel stellen dat het een man is met veel kwaliteit. Ik zou het nieuwe bestuur dan ook willen adviseren om hem het erelidmaatschap van de club toe te kennen.

Leu, ne mooien zundag en loat oe good goan!

Jan Henk Berendsen