- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Met IVN op stap tijdens Nacht van de Nacht

Nachtvlinderavond ivn 2015Tijdens de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 29 oktober kunt u met IVN-gidsen van Markelo en Diepenheim op pad in het natuurgebied de Borkeld. Een uitgelezen kans om de Friezenberg in het donker te verkennen en vooral te beleven met al uw zintuigen. Het is dus niet de bedoeling om gebruik te maken van een zaklantaarn of telefoonverlichting. 

Er zullen wandelingen zijn van verschillende lengtes. Zo is er een korte gezinswandeling van een uur voor kinderen met (groot)ouders. Maar ook een spannende wandeling door het bos richting de Friezenberg met hier en daar een opdracht. Of misschien kiest u liever voor een lange nachtwandeling voor volwassen van zo’n twee uur. Deze laatste wandeling is een stiltewandeling door bos en over de heide naar de Friezenberg. Bij een uitkijkpunt zal, indien het weer het toelaat, uitleg gegeven worden over de sterrenhemel. In de stilte is misschien wel een uil of geluiden van andere dieren te horen.

Vanaf 19.30 uur zal er gestart worden vanaf de parkeerplaats aan de Oude Rijssenseweg. Vanwege wegwerkzaamheden is de Oude Rijssenseweg voor een deel afgesloten. De aanrijroute loopt daarom via de Diependaalseweg vanaf de Rijssenseweg. De route zal worden aangegeven met een Nacht van de Nacht-bord, IVN-vlag en -pijlen. GPS coördinaten :  52.2673, 6.5134

Voor deelname aan de wandelingen is opgave gewenst . Vol is vol. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld. Voor verdere informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het IVN Markelo-Diepenheim 0548-362620.

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land honderden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 12e keer georganiseerd en valt deze op zaterdag 29 oktober 2016.