Ruime nederlaag SC Markelo

Sportclub Markelo heeft opnieuw geen punten kunnen pakken tegen een laagvlieger in de 4e klasse B. Na het verlies tegen de nummer 14 Rietmolen, verloor het vandaag met 4-1 van EMOS, de nummer 13 in diezelfde klasse. Het was daarmee de eerste overwinning voor de ploeg uit Enschede, die tot dusver drie keer wist gelijk te spelen. De nederlaag voor de Markeloers was volkomen verdiend. Emos was technisch beter en veel sterker in de duels. De ruststand van 1-0 was nog maar een magere afspiegeling van de krachtsverschillen en dat was met name te danken aan uitstekend keeperswerk van Markelo-doelman Martijn van der Sluis.

SONY DSC

In de 54e minuut gloorde er toch weer hoop in de Markelose harten na de gelijkmaker van Lars Brinckate uit een vrije trap. Maar twee minuten later was er opnieuw de voorsprong voor EMOS en die kwam daarna niet meer in gevaar. Door doelpunten in de 76e en 80e minuut liep de thuisploeg uit naar een 4-1 overwinning en dat was geenszins geflatteerd. De tweede nederlaag op rij betekend dat SC Markelo zakt naar de 10e plaats op de ranglijst, met nog maar één puntje voorsprong op EMOS. Volgende week wacht in eigen huis de derby tegen Hector, een wedstrijd waar de Markeloers zich volop kunnen revancheren.