- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: DIFTAR

Willian Potman 20160623Vorige week zat Harry weer bij ons in de brievenbus, Harry?????? Ja, Harry Scholten, mijn grote vriend en wethouder uit Hengevelde. Harry zit de laatste tijd vaker bij ons in de brievenbus als aan de keukentafel met een bakkie koffie. Prima kerel hoor, daar kun je goed een borrel mee drinken. Eerst met de folder over glasvezel en nu heeft Harry weer wat nieuws, Diftar, het nog beter scheiden van afval dan waar we nu al mee bezig zijn!!! We gaan straks betalen voor het aantal keren dat de grijze container wordt geleegd en de grijze container wordt vier keer zo duur als een zakje vuilnis die we naar een ondergrondse container moeten brengen, waarschijnlijk met de auto, milieu?????!!! Jammer!!!!!!!

Nou moet u niet denken dat ik tegen afval scheiden ben, integendeel. Maar het ging zo goed op de huidige manier. Geen of heel weinig zwerfafval, en een schoon Markelo. Maar er zal wel weer een of andere ambtenaar op dit ingenieuze idee zijn gekomen welke tenminste weer aan vele ambtenaren werk biedt, want laten we wel zijn, de vuilnisauto die rijdt zijn rondjes wekelijks toch wel. Daar komt bij dat nu alles bijgehouden moet worden in diverse computersystemen wat veel tijd en werk kost, dus geld! Dan moet er bij Bruins & Kwast weer veel geïnvesteerd worden in nieuwe nog secuurdere weegstations en langere openingstijden, op vele plekken moeten er ondergrondse containers geplaatst worden, en dan niet te vergeten de jongens van de buitendienst, die rijden zich straks het klaplazerus om alle vuilnis bij elkaar te halen welke straks op parkeerplaatsen en/of bij openbare vuilnisbakken gedumpt gaat worden!!

In Delden aan de Peperkampweg zijn nieuwe appartementen gebouwd en er is ook een ondergrondse container geplaatst en daar mogen de bewoners alles bij elkaar in gooien, niks scheiden!! Zonde, leg dan daar ook een paar containers extra aan, kleine moeite als de bouwput toch open is, maar ja, daar zal ik wel weer te simpel over denken.

Ik heb nog even navraag gedaan, op dit moment wordt er zoveel verpakkingsafval (lees: plastic) aangeboden dat het zelfs al word gebruikt om de verbrandingsovens mee op te stoken!!!

Ik hoop voor Harry dat het allemaal goed komt, maar mijn verwachtingen zijn, het vuil wordt tot stinkend toe opgespaard in de grijze containers, of gedumpt bij parkeerplaatsen en openbare vuilnis bakken, en op het platteland zal het wel weer ouderwets worden wat mijn vader ook altijd het liefste deed en ik denk velen van ons, vuurtje stoken!!!!!! Oftewel, BRAAAN!!!

Fijne zondag

Willian