- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Hakuna Matata

anne_onsproatDeze week geen vader-dochtercolumn, want vaders laat het afweten. Hij is weer eens de hort op. Iets met kipjes ofzo? Is wel vaker zo als je hem ff nodig hebt zit ie aan de andere kant van de wereld. China is bijna z’n tweede thuisland. Maar geen zorgen alleen lukt het ook wel denk ik.

Hakuna Matata:  je kent ze wel de jongens van de Fissa met de groen blauwe bandjes. Een super initiatief ze zetten zich in om geld op te halen voor het KWF. Een van de activiteiten is op woensdag 26 oktober. Dan organiseren deze jongens een sponsorloop voor de kinderen van alle basisscholen in Markelo. Op 4 november komt deze actie ten einde met een benefietavond bij De Kroon. Echt tof dat deze jongens dit doen.

Hakuna Matata betekent ‘geen zorgen’. Waar ik me wel zorgen over maak zijn die bloemen bovenaan de lantaarnpalen in de Grotestraat. Ze geven het op. Tijd voor de sinterkerstverlichting! Het is toch om 20.00 uur al donker. Dan kunnen we rustig een beetje in de stemming komen en dan hebben de vrijwilligers die de bloemen water geven een mooie lange winterstop. De vrijwilligers bij de voetbal hebben nog lang geen winterstop, die zijn druk met het bouwen van de soccerhal. Een pluimpje voor deze mannen alles gebeurt in hun vrijetijd.

Ondertussen veranderd Markelo in Munchelo. Oktoberfesten: eerst bij De Haverkamp en een week later bij De Kroon. Grote pullen bier, lange tafels en een Dirndl aan. Gezellig genieten met mijn favoriete Duitse muziek.

Oja, wat ik ook nog wilde zeggen: De Grotestraat is op het moment zo druk dat je minstens 10 minuten moet wachten voor je kunt oversteken. De extra vrachtwagens door de sloop van de kaasfabriek, daarbij nog de trekkers van het mais. Het dendert allemaal bij mij door de straat. Zelfs ´s nachts rijden die trekkers. Ja… daar slaap je niet beter van hè, EPPIE???

Groetjes, KOOS VADERLOOS