- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Hendrikjan en Hanna Pasop vieren diamanten huwelijk

Hendrikjan en Hanna Pasop met Ellen Nauta 20160919 (Custom)

Vandaag 19 september 2016 is een bijzondere dag voor het echtpaar Hendrikjan en Hanna Pasop. Het is namelijk exact zestig jaar geleden dat zij hun ja-woord gaven voor de ambtenaar van de burgerlijke stand. Burgemeester Ellen Nauta bezocht het diamanten bruidspaar vanmorgen en overhandigde hen een prachtig bloemstuk namens de gemeente Hof van Twente. Dat gebeurde natuurlijk thuis bij het jubilerende echtpaar aan de Wehmekamp in Markelo.

Hendrikjan afkomstig uit Holten trouwde op 22 jarige leeftijd met de toen zestienjarige Hanna uit Markelo. Al vrij snel konden zij een woning aan de Wehmekamp huren waar zij tot op de dag van vandaag nog steeds wonen. Al twee renovaties heeft het echtpaar meegemaakt intussen. “Veel buren wonen er net als wij al erg lang, een gezellige buurtje”, vertelt Hendrikjan enthousiast. Jarenlang heeft Hendrikjan gewerkt als vertegenwoordiger van de Klumpers Roggebroodfabriek in Markelo. Naast deze baan werd hij ook vaak gevraagd door lokale horecaondernemers als kelner tijdens feesten. “Bij De Haverkamp ben ik begonnen maar ook De Poppe en de voormalige Bierpomp; ach eigenlijk heb ik ze allemaal wel gehad”, vertelt hij niet zonder trots. Duidelijk wordt wel dat het omgaan met mensen belangrijk voor hem is maar ook zeker het met stijl uitserveren van de diverse gerechten zoals dat in vroeger tijden werd gedaan noemt hij niet zonder trots. “Dat doen ze nu heel anders”, glimlacht hij.

Hanna was al die jaren de stabiele factor binnen het gezin en zorgde ervoor dat thuis alles op rolletjes verliep. “Zoals dat vroeger ging was zij thuis als we uit school kwamen, en als ze er eens een keertje niet was werden we opgevangen door de buren”, vertelt een van de kinderen. Maar ook werkte Hanna in de horeca en deelde deze passie met haar echtgenoot. Samen hebben zij jarenlang bij Zalencentrum De Poppe gewerkt en vervolgens komen er vele leuke herinneringen bij het echtpaar boven. Aanstaande zondag vieren zij ook daar hun diamanten huwelijk met een etentje. “Ik ga mijn best doen om hem op de stoel te laten zitten tijdens het eten want het liefst zou hij zelf gaan serveren”, lacht Hanna. Het echtpaar is erg blij dat ook hun kleinzoon, die werkzaam is in Dubai deze week terugkomt en aanstaande zondag aanwezig is. “Anders hadden we het niet door laten gaan”, zeggen Hendrikjan en Hanna beslist.

Kenmerkend voor Hendrikjan is wel het dragen van zijn stropdas. Zomer of winter, zondag of maandag. Het maakt Hendrikjan niets uit. ’s Morgens trekt hij zijn overhemd aan en kiest daarbij een passende stropdas. “Hij staat er zelfs mee in de tuin te werken”, aldus de familie.

Op de vraag wat het geheim is van een langdurig huwelijk glimlacht Hendrikjan. “We hebben heus wel eens een meningsverschil. Maar je moet goed samenwerken en de liefde vasthouden” antwoordt hij.

Hendrikjan en Hanna Pasop - 60 jaar getrouwd - (Custom)