- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Overlast

Willian Potman 20160623Overlast?, hoor ik u denken!!! Ja, overlast. De tijd komt er weer aan dat zwaar landbouwverkeer over de wegen dendert om de snijmais van het land te halen en waar u natuurlijk hinder van ondervindt omdat u uw zoon /dochter naar de voetbal moet brengen of naar zwemles. Ook het lawaai wat dit met zich meebrengt voornamelijk in de late of vroege uurtjes wekt ergernis, maar we moeten op de kostprijs letten nu het vooral in de melkveehouderij financieel niet zo rooskleurig is. Dus moet de mais op een zo efficiënt mogelijke manier van het land en dus in zo kort mogelijke tijd, tijd is immers geld. Nietwaar? Maar laten we er met elkaar voor zorgen dat we elkaar de ruimte geven zodat dit oogstjaar zonder ongelukken gaat verlopen.

Overlast kun je ook hebben van toeristen. Toeristen?, zie ik u denken! Die brengen toch geld in het laatje voor veel Markelose ondernemers en natuurlijk de gemeente pot! Ja, maar toeristen zijn ook mensen die met de beste bedoeling maar geen kennis hebben van zaken, waar ze wél een mening over hebben. Ik heb afgelopen zomer mensen gesproken bij ons op het erf die wel een mening hadden over koeien, maar nog nooit hadden gezien hoe melk gewonnen werd. Ik heb ze een rondleiding gegeven door de stal en ze keken zich de ogen uit, hadden ze nog nooit gezien en wat dacht u waar de mensen vandaan kwamen? Uit Hengelo!!!!! Versteld stonden ze van de goede voorzieningen in de stal en in het bijzonder koecomfort en de melkrobot, dat blijft ook een waanzinnig leuk en interessant dingetje. Dus met tekst en uitleg kun je veel ergernissen voorkomen en begrip kweken.

Maar er zijn natuurlijk ook toeristen met een mening waar je toch niets aan kunt veranderen. Mijn broer woont aan het Pieterpad dat tussen hun huis en de schuur doorloopt en daar komen ook heel veel toeristen langs, veelal vriendelijke wat oudere mensen, maar mijn broer en schoonzuster zijn het zat en hebben de route laten wijzigen zodat het niet langer langs hun boerderij loopt. Waarom?, hoor ik u denken, nou mijn broer is het zat om zich voor dierenbeul en moordenaar uit te laten schelden door toeristen die absoluut niet weten wat hij aan het doen is, zoals bij het assisteren van een bevallende koe in de wei of het voor de eerste keer naar buiten laten van jonge kalfjes.

Ik heb dit jaar ook menig middelvinger mogen ontvangen op de Kattenberg van wandelaars en natuurlijk ook de fietsers en wielrenners, daar mag je zestig rijden en als je wandelt of fietst, is denk ik zestig ook best snel als je dan langs komt. Ik maakte mij daar dan erg kwaad om, verdorie kom je hier tweehonderd keer per jaar langs moet je even luisteren naar mensen die hier een weekje vertoeven en ons dan ook nog even de les willen lezen, wat denken ze wel!!!

Ik heb nu zoiets van,………………. even tot tien tellen!!!!!

Zouden we allemaal eigenlijk vaker moeten doen, even tot tien tellen!

Fijne zondag

Willian