- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Een buurthuis? Wij hebben een keet!

frank_bussinkStiekem heb ik heel hard gelachen om de uitzending van Pauw van donderdagavond. Voor diegenen die het hebben gemist: in Zaandam heeft een buurt overlast van hangjongeren. Reden waarom ze zich misdragen: ze missen een buurthuis. Voor de heren genoeg redenen om herrie te schoppen voor de supermarkt in de wijk. Mensen worden van hun fiets getrokken en er wordt op politieauto’s gesprongen.

Dat alles dus omdat ze een buurthuis missen. Een buurthuis. Het doet mij denken aan iets oubolligs. Iets van de jaren tachtig. Een plek waar ouderen kaarten, een bingo organiseren. Het klinkt leuk, en dat zal het ongetwijfeld ook zijn, maar om nou de buurt op stelten te zetten omdat je zo’n plek mist? Nergens voor nodig. In Markelo kennen we die problemen niet.

Integendeel zelfs. De jeugd in Markelo kan prima voor zichzelf zorgen. Die hangen niet rond voor de Dirk of de Plus. Nee, die regelen een oude caravan, gooien er een likje verf tegenaan, koelkast erin en ze vermaken zich wel. Muziek draaien, vrienden uitnodigen, gezelligheid. En niemand die last heeft van ze. Het houdt ze van de straat, laten we maar zeggen. Van een buurthuis hebben ze überhaupt nog nooit gehoord. Een caravan is alles wat ze nodig hebben.

Dus, bent u na de zomervakantie echt helemaal klaar met de caravan. Er zijn een paar jongeren in Zaandam die nog wel een keet kunnen gebruiken. Ga ik mee om het principe van een keet te introduceren.