- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Wijkagent in Markelo

wijkagent_vollenbroek_politie

Vandaag blikken we terug met Maarten Vollenbroek. Een jaar geleden werd hij aangesteld als wijkagent in Markelo en Diepenheim. Zijn werkgebied is uitgestrekt. Zo’n 11.000 mensen wonen in zijn wijk waarin hij sinds augustus 2015 als wijkagent werkzaam is. Na een aantal dienstjaren in Amsterdam trok de Twentse saamhorigheid hem terug naar zijn geboortestreek. De functie van wijkagent is hem dan ook op zijn lijf geschreven. “Ik ben graag zichtbaar aanwezig en zoek daarom het contact met de burgers op, voelde me hier vanaf de eerste dag zeer welkom”, vertelt Vollenbroek. De wijkagent staat bekend om zijn toegankelijkheid en vindt het ook enorm belangrijk dat mensen hem durven aan te spreken. In de afgelopen maanden heeft hij diverse keren benadrukt dat de inwoners van Markelo de ogen en oren van de politie zijn. Bij verdachte situaties is het belangrijk dat men 112 belt zodat de politie actie kan ondernemen. Vollenbroek vertelt dat met name deze 112 meldingen zijn gestegen en dat dat in de afgelopen maanden tot diverse resultaten heeft geleid.

Dat Markelo dicht aan de A1 ligt maakt Markelo kwetsbaar. Daders gaan binnen no time op in de anonimiteit. Het aantal inbraken is dan ook niet zichtbaar gedaald denkt hij. Cijfers heeft hij momenteel niet voorhanden.  Opvallend is volgens hem wel het aantal inbraken de afgelopen maanden in de kern. “Je zou verwachten dat in het enorme buitengebied van Markelo en Diepenheim het aantal inbraken forser zou zijn en juist niet in de kern. Het tegendeel is waar, momenteel worden bedrijfswagens leeggehaald die midden in de woonwijk geparkeerd staan”, aldus de wijkagent.

In het afgelopen jaar heeft hij meerdere drugsacties mogen organiseren. De samenwerking met de familie Pieffers van Discotheek Dieka is erg goed. Zowel zij als uitbaters van de discotheek, de portiers en politie zitten hier bovenop en het is volgens hem goed om te merken dat ze gezamenlijk vierkant achter de kreet ‘Nee tegen Drugs’ staan.

De verkeersveiligheid in het dorp heeft zeker de aandacht van Vollenbroek. Wij kijken even vooruit met hem naar de komende veranderingen aan de verkeersinrichting in de Rijssenseweg. Het zebrapad waar elke schooldag geklaaroverd wordt door ouders en leerlingen van de basisscholen vindt hij een enorm pluspunt. Het is goed dat we met z’n allen deze zorg voor de veiligheid delen en men zich hiervoor wil inzetten. De wijkagent benadrukt ook hier dat er een goede communicatie heerst tussen de leiding van de basisscholen als wel met de klaarovercommissie.

Op de vraag wat hem bij is gebleven het afgelopen jaar noemt hij vele dingen maar de reacties van de jeugd en de ouders op het organiseren van de Roefeldag op het bureau in Goor vond hij meer dan geweldig. In anderhalf uur tijd kregen de kinderen een goed beeld van de werkzaamheden van de politie. Door een film te laten zien maar ook de verhalen van een agent en het bekijken van het wagenpark. Een ME bus met agenten stond zelfs klaar om de leerlingen een beeld te geven hoe deze agenten zijn uitgerust bij bijvoorbeeld bepaalde voetbalwedstrijden. Een opstootje dat in scene werd gezet was natuurlijk het mooiste wat de jeugd, maar ook Maarten Vollenbroek is bijgebleven.