- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Vrije wagens deel 2

SONY DSC

Naast de tien themawagens, zullen dit jaar zeven vrije wagens deelnemen aan de optocht. Dat zijn er in deze categorie twee meer als vorig jaar, maar minder dan in 2013 en 2014 toen tien vrije wagens, deel uitmaakte van de optocht. Dit jaar zal de vraag zijn, of het de vriendengroep van KWW lukt om voor de 5e keer op rij de optocht te gaan winnen. Vandaag het tweede en laatste deel van de voorstelronde.

4- De Zwarte Smit.
De wagen van de Zwarte Smit ontbrak vorig jaar in de optocht, omdat er volgens de bouwers zelf toen even geen animo was. Dit jaar is de vriendengroep terug en zal op spectaculaire wijze de optocht gaan afsluiten. “We hebben dit jaar gekozen voor Mad Max en dan met name de vierde film Fury Road” vertelt Boyd Kormeling. Het is sciencefiction, het is rauw en wat wij laten zien is de verdedigingswagen die in de film voorkomt. Het verhaal gaat Mad Max die moet proberen te overleven in de woestijn waar hij  omringt wordt door slechteriken, die onder leiding staan van Immortan Joe. “We hopen dat de Markeloers even de moeite nemen om de trailer van de film te bekijken . Als je deze gezien hebt, weet je alvast wat je kunt verwachten aanstaande zondag” besluit Boyd.

5- Maak oe neet al te na.
De vriendengroep uit Markelosebroek doet dit jaar mee het onderwerp “Wij doen normaal” . De groep refereert hiermee aan het afscheid van de Achterhoekse rockformatie in december vorig jaar. Voor het vierde jaar op rij doet de groep mee aan de optocht,  wel wordt dit jaar de wagen gebouwd op een andere locatie. “We konden dit jaar terecht bij de familie Snellink, doordat de themawagen van Markelosebroek dit jaar bij de familie Stegeman werd gebouwd, Hoe het volgend jaar gaat zien we dan wel weer” aldus één van de wagenbouwers.

SONY DSC

6- Groep 8 De Zwaluw.
De leerlingen van Groep 8 van basisschool De Zwaluw, doen dit jaar mee met het onderwerp (a)Sociale Media. Door de deelname aan de optocht financieren zij zo het eindfeest van volgend jaar. Door de ouders waren twee onderwerpen naar voren gebracht, waaruit de leerlingen konden kiezen. En (a)sociale media won het ruimschoots van het andere onderwerp ‘Circus’. De voorbereidingen  zijn al ruim voor de vakantie begonnen. Zo zijn er op school bordjes gemaakt en is er druk geoefend voor de twee dansjes. Het publiek zal de wagen van De zwaluw zeker niet kunnen missen. De vrolijke muziek en dansende meiden zal iedereen zeker opmerken en kijk niet vreemd op als er een leerling vraagt om samen even een selfie te maken. De leerlingen die meedoen aan de optocht hadden nog even de stille hoop dat ze a.s.maandag ( eerste schooldag) later mochten beginnen, maar dat zit er toch echt niet in.

zwaluw1

7- KWW.
De vriendengroep van Kiek’n wat’t wordt (KWW) behoeft eigenlijk geen introductie. Al vier jaar op rij wonnen ze de optocht en elke keer met zeer fraai gebouwde wagens, die bol staan van creativiteit en techniek. In 2014 wonnen ze met het onderwerp Kunst of Kermis zelfs de publieksprijs en dat was tot dan toe nog geen enkele vrije wagen gelukt. Dit jaar gaan de jongens en meiden van KWW richting Afrika en ook deze editie beloofd weer zeer spectaculair te gaan worden. “Wie kiekt wa wordt” is het logische antwoord op de vraag of ze klaar zijn voor a.s.zondag. Ze hebben er in elk geval veel zin in.

SONY DSC