- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Noaberplicht en noaberhulp

Willian Potman 20160623Ik kan alleen maar blij zijn met een paar goede buren waar we altijd een beroep op kunnen doen, maar ook andersom! We helpen elkaar op verschillende manieren. Harken het gras bij elkaar voor het inkuilen en ook bij afwezigheid en vakantie kan er altijd een beroep op een van deze buren gedaan worden. Zo heb ik afgelopen week gemolken bij de familie Heilersig, terwijl zij lekker aan het genieten waren van hun welverdiende vakantie en tussendoor nog even bij de familie Ikkink checken of de robot naar behoren draaide, terwijl zij op het water in Giethoorn zaten. Boeren anno 2016. Mooi dat het zo kan. Maar ook als ik afwezig ben hoef ik ook maar aan de bel te trekken en ze staan voor ons klaar: klasse!

Ook met het Dorpsfeest staan noabers klaar –  en dan bedoel ik niet alleen de omwonenden van de tent, maar ook de buurplaatsen –  om te assisteren bij de bardiensten in de tent. Goor, Diepenheim, Markvelde, van allerlei mensen zie ik voorbijkomen. En daar wringt bij mij de schoen. Waarom kunnen wij als Maarkelsen onze eigen boontjes niet doppen? Waarom moet ik zo nodig een biertje kopen bij een voor mij vreemde? Oké, dat ik dan op zondagavond een biertje koop bij boerin Henrike uit Markvelde kan ik dan mee leven, maar ik vind voor een plaats als Markelo het niet nodig dat we daar andere plaatsen bij vragen. Vooral de jeugd laat het wat dat betreft afweten. Kom op jongens laten we met z`n allen een bardienstje draaien. Het is tenslotte ONS feest.

Nog een week en dan is het weer zo ver, MAARKELS FEEST!!!! We zijn al een hele tijd met de voorbereiding bezig en alleen dat is al dikke pret. Frühschoppen 2016 belooft weer wat moois te worden, tenminste als de voortekenen niet bedriegen, maar ook de optocht biedt weer veel spektakel. Woensdag is de aftrap voor de senioren, 50 plussers, dus niet voor mij, maar ik zal wellicht nog wel op het dorpsfeest verschijnen. Het wordt in ieder geval een kleurrijker feest dan de dorpsfeestvlag boven op de ABZ silo, want die heeft zijn langste tijd gehad.

Fijne zondag,

Willian