- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Sportzomer

frank_bussinkIk ben een voetballiefhebber, dat is bij de meeste van jullie wel duidelijk. Een mooie pot voetbal in de Eredivisie, Premier League of het EK ga ik zeker niet uit de weg. Deze zomer is het extra feest met de Olympische Spelen in Rio. Maar er was meer. Ik heb voor het eerst in jaren weer écht genoten van de Tour de France. Bouke Mollema deed tot de laatste etappes aardig mee en stond op een gegeven moment zelfs tweede in het algemeen klassement. Dat hij uiteindelijk niet op het podium stond, vergeven we hem. Dankzij Bouke en een hele rits andere Nederlandse renners wordt wielrennen toch weer interessanter om te volgen.

De sportliefhebber kan deze weken zijn geluk niet op, want dat de Olympische Spelen in Rio de Janeiro aan de gang zijn kan jullie niet zijn ontgaan. Van handboogschieten tot tafeltennis, alle sporten komen voorbij. De medailleregen voor de Nederlandse equipe valt nog wat tegen, maar als ik de media mag geloven moet het beste nog komen voor TeamNL. De échte toppers moeten blijkbaar nog in actie komen.

Het heeft wel iets eigenaardigs, trouwens, die Spelen. We geven normaal gesproken weinig om de verrichtingen van Nederlandse windsurfers, maar als ze een gouden medaille halen worden ze als helden onthaald. Ergens is het wel een beetje nationalistisch, niet? Maar, ach. Het hoort er misschien ook wel een beetje bij. En ik gun het ze, die sporters. Ze hebben er jarenlang naar toe geleefd.

IMG_0017 (1)Helaas zijn er geen Markelose sporters aanwezig tijdens deze spelen, maar dat komt misschien wel in de toekomst. We hebben een paar talentvolle judoka’s in huis en ook op beachvolleybalgebied staat er genoeg talent te trappelen. Zeker de winnaars van het beachvolleybaltoernooi (zie foto) tijdens het Dorpsfeest vorig jaar.

Helaas loopt de zomer op zijn einde en moeten we het vanaf september weer doen met de Eredivisie. Maar of dat nou zo’n straf is?

Fijne zondag!