- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Zwarte Piet en Zeur Piet

gertja_onsproatZwarte Piet is Zwart en daar is niks mis mee. Een Zeur Piet is een zeur en daar is veel mis mee. We hebben in dit land te maken met zeurpieten die er op uit zijn om dat wat ze zelf niet leuk of mooi vinden een ander ook niet mag. Een vegetariër eet geen vlees en voert actie zodat een ander ook geen vlees mag eten. Een niet roker voert actie zodat een ander ook niet meer mag roken. En zo gaat dan maar door. Afgunstige types zijn het.

Ik word soms doodmoe van deze zeurpieten. Ook in Markelo hebben we er een paar van. Als we gaan luisteren naar deze mensen wordt Markelo een dood gat met alleen nog een rollatorbrigade. Geen economische ontwikkeling en de jeugd trekt weg. We hebben nu al een tekort aan starterswoningen. Waar kunnen de jongeren van Markelo nog betaalbaar wonen?

En als jongeren activiteiten ontwikkelen dan staan de zeurpieten in de rij al wonen ze meer dan 5 km weg. Neem nou bijvoorbeeld het FISSA festival. Prachtig geslaagd initiatief van een aantal jongeren. Iedereen blij tot de andere dag. Komt er zo’n import zeurpiet die kilometers van het terrein afwoont verhaal halen en aankondigen dat hij dit liever niet meer heeft en dat het wat hem betreft de laatste keer was. Wat bezielt zo’n zeurpiet?

Ook de voercoöperatie moet het ontgelden met bezwaren en procedures. Natuurlijk is het niet het mooiste stukje Markelo. Maar die staat er heeeeeeeeel lang. En dat weet je toch als je een huis in Markelo koopt?  Ik vind ook dat de overlast zoveel mogelijk beperkt moet worden, en ook de gemeente probeert tot overeenstemming te komen met een ieder. Laten we dus niet gaan zeurpieten maar onze economie koesteren en gezamenlijk verbeteringen zoeken.

Anne, toen jij een paar maanden geleden begon met je bedrijf in de oude smederij van Sanderman kreeg jij ook te maken met zeurpieten. Gelukkig wilde de gemeente meewerken en het mogelijk maken dat er activiteiten plaats vinden zodat het dorp levend blijft. Dat mag best gezegd worden. Maar wat gebeurt er? Ook jij kreeg met zeurpieten te maken. Concurrentie die het nodig vond om te klagen bij de gemeente en zelfs handhaving onder dwangsom eiste. Gelukkig hielden de gemeente en jij de rug recht. En als klap op de vuurpijl had je opper zeurpiet van de PvdA Roel Bergman, die – nadat hij je eerst geroemd en gefeliciteerd had met je ondernemerschap – het nodig vond om in de gemeenteraad toch sneaky vragen te stellen over jouw bedrijf en of het daar allemaal wel mocht.

Met zulke mensen wordt het de dood in de pot in Markelo. Gelukkig laten de Markelose ondernemers zich niet leiden door zeurpieten maar door mensen die hier willen wonen, werken en ook feesten. Dat gaan we doen binnenkort, om te beginnen met het machtig mooie Dorpsfeest en daarna het openluchtspel Napoleon, buskroet en jarretels……geen zeurpiet die ons dat afneemt toch?


Hoi pap,

anne_onsproatOkee pap, drie keer een pussy column en nu een boze wolf column. Het was wel ff schrikken toen de man van de fysieke leefomgeving en handhaving binnen kwam en direct begon over een dwangsom van 1.000 euro per dag.. en ik me maar afvragen waar het over ging..? Het ging dus over het feit of er wel een sportbestemming op het pand zat. Wat denken ze nou dat ik iets begin zonder dat ik alles voor elkaar heb! Verkeerd gedacht aan de andere kant van het dorp. Concurrentie maakt je sterker, je moet alles uit jezelf en uit je bedrijf halen.

Even over zeurpiet ik wil er ook even 1 zijn: Ik ben astmatisch en ik heb last van rook, en nu heeft de wet bepaald dat je binnen niet meer mag roken. Alleen jammer dat niemand zich er aan houd.. nu is de vraag: Moet ik nu binnen of buiten zitten als niet roker?

Met de economie in de Grotestraat gaat het goed, Eschpla gaat bij Voskamp in, er komt een nieuwe bloemenzaak in het oude postkantoor, een brillenzaak in het oude pand van Eschpla, Marloes Haarzaak tovert de oude brillenzaak om in een nieuwe kapsalon, de Twentse Woon &  Lifestyledagen komen er aan, een evenement dat op 24 en 25 september plaats vindt en waar iedereen eigenlijk even een kijkje moet nemen. Verder ga ik mij niet druk maken over zeurpieten, ik besteed liever mijn energie aan andere dingen zoals de Push-up (opdrukken) challenge om stil te staan bij de PTSS (posttraumatische stressstoornis). Iedere dag kiezen 22 veteranen die kampen met PTSS er voor om uit het leven te stappen, om mensen hiervan bewust te maken doe ik 22 dagen lang 22 push-ups per dag. Vandaag ga ik vragen of het eerste en het tweede elftal van sportclub Markelo mij wil ondersteunen tijdens deze challenge door ook 22 push-ups te doen. Dit om het belang te onderstrepen.

En oja om nog even op de coöperatie terug te komen, dat ding moet nog maar even blijven staan want ja waar moet anders de Dorpsfeestcommissie de grote Dorpsfeestvlag ophangen haha..  Het gaat er van met de feestjes eerst Wielerpop zonder Kaasplein waarschijnlijk, daarna Dorpsfeest. We maken ons op om teksten te verzinnen voor op de shirts die we dragen tijdens het bedrijvenuurtje. De site van het dorpsfeest is aangepast zodat het overzichtelijker is als je kijkt via je mobiele telefoon! Ik weet niet of ik het wel wat vind. Het is het wat hokkerig getalliger en vooral blauw, er staat dat er maar 80 vrijwilligers zijn terwijl half Markelo zelf achter de bar staat tijdens het feest. Maakt niet uit hoor.. als het feest maar mooi is! Oja pa jij gaat zeker zaterdagsmiddag naar de Duitse muziek. Volgens mij alleen voor de liefhebbers! Wat als je er nou niet van houdt. Zo heb ik ook ff de zeurpiet uitgehangen. Misschien kunnen ze voor volgend jaar een muziekkeuzepoll opstellen zodat mensen hun voorkeur kunnen uitspreken.. en vergeet dan niet Dieptriest bij in de poll  te zetten alleen al voor de show.

Okee klaar met het gemekker,

Ik wens iedereen een fijn dorpsfeest tot in de tent!