- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zomerconcours Hippisch Centrum

IMG_1956

Aankomend weekend kunnen paardensportliefhebbers genieten van snuivende paarden, fanatieke ruiters, knappe staaltjes rijkunst gevolgd door een ereronde in volle galop. Want dan is het Hippisch Centrum aan de Potdijk 1a het toneel van het inmiddels traditionele zomerconcours van de Ponyclub en Rijvereniging Markelo. Daarmee is het Markelose concours één van de laatste wedstrijden die voor de kringkampioenschappen van de kring Reggedal worden verreden. Tijdens de kringkampioenschappen kunnen de ruiters een ticket verdienen voor de Overijsselse kampioenschappen. Een laatste generale repetitie voor de vele combinaties die dit weekend aan de start verschijnen.

Op vrijdagavond (vanaf 18.00 uur) zullen de pony en paarden 4- en 6-tallen (met meerdere combinaties synchroon oefeningen uitvoeren) het spits afbijten samen met de Bixie ruitertjes en amazones (kinderen tussen de 6 en 12 jaar). Ook zullen er individueel nog een aantal rubrieken worden verreden. Er zijn woensdagavond maar liefst 10 ringen neergelegd voor de vrijdagavond. Het zal een drukke maar ook zeer gezellige avond worden! Vanaf zaterdagochtend (vanaf 09.00 uur) zullen alle klasses in zowel het dressuur als in het springen bij de pony’s het terrein onveilig maken.

Op zondag 24 juli zijn ook de paarden in de allerhoogste klassen aan de beurt. Er wordt gedressuurd in de klassen BB (Beginner) tot en met Z2 (zwaar). Gesprongen wordt in de klassen BB tot en met Z.

De voorbereidingen voor het concours zijn al weken in volle gang. Vele vrijwilligers zorgen ervoor dat op alle dagen de wedstrijden in goede banen worden geleid. En, niet te vergeten, dat het gezellig is in de kantine. De organisatie hoopt op stralend weer en veel publiek om de ruiters en amazones aan te moedigen. Parkeren en entree is zoals altijd gratis!