- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Deelnamestop vogelschieten

Ramon 2015

Voor vele is de zaterdagmiddag van het Dorpsfeest favoriet. De dag begint in de tent met het kinderprogramma waar je ’s morgens de kinderen met vrolijke kopjes binnen ziet huppelen gevolgd door de ouders die snakken naar een kop koffie en moeten bijkomen van de eerste avond van het feestweekend. Daarna een tochtje over de kermis en door naar het vogelschietterrein aan de Schoolstraat waar de strijd in volle hevigheid losbarst wanneer het eerste schot gelost is door de Schutterskoning van afgelopen jaar. Het vogelschieten heeft de laatste jaren steeds meer deelnemers getrokken, waardoor het aantal malen dat men een kans kreeg om te schieten steeds kleiner werd. De vogelschietcommissie heeft daarom dit jaar besloten om een deelnamestop in te stellen bij 150 deelnemers.

“We willen graag dat de deelnemers een aantal ronden kunnen schieten en daarnaast hebben we te maken met een tijdspad wat betreft de huldiging in de tent”, aldus Bert Pinkert. De voorzitter van de Vogelschietcommissie vindt het vervelend maar geeft aan eigenlijk geen andere keus te hebben. Wie mee wil doen aan het vogelschieten zal bij de eerste 150 inschrijvingen moeten horen. Wie zich over wel of geen deelname geen zorgen hoeft te maken dit jaar is Schutterskoning Ramon Morsink. De Schutterskoning zal traditioneel het eerste schot lossen op het feestelijke terrein aan de Schoolstraat nadat hij op feestelijke wijze door de Vogelschietcommissie van huis is opgehaald.

Na het laatste schot waarbij de vogel compleet naar beneden valt zal het feestgedruis zich verplaatsen naar de tent. Hier vindt de huldiging plaats en zal Ramon zijn sjerp en bijbehorende versierselen overdragen aan de Schutterskoning(in) 2016 waarna Markelo klaar is om feest te vieren.