- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Laat Mooi Markelo Mooi Markelo blijven

frank_bussinkMooi Markelo. De titel van ons volkslied is in mijn ogen volkomen terecht. De prachtige natuurgebieden, groene weilanden en een pittoreske Schipbeek. Straks hebben we ook nog een prachtig plein in het centrum. Deze ingrediënten maken van Markelo een aantrekkelijke plek voor toeristen.

Maar niet alleen vakantiegangers. Ook mensen uit de omgeving. Ze komen maar wat graag naar Markelo om te genieten van de mooie omgeving. Fietsers, wandelaars, ruiters te paard, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zeker in de zomer is het een komen en gaan van groepen die genieten van al het prachtigs in en om Markelo.

Maar als het aan de Friese ondernemer De Wolff Energie ligt, komt er snel een einde aan de mooie omgeving van ons dorp. Er liggen plannen om bij de Schipbeek, Stokkum en langs de snelweg A1 parken met windturbines aan te leggen. Duurzame energie opgewekt door de wind. Maar waarom in godsnaam hier?

Natuurlijk is duurzame energie belangrijk voor het milieu. En ja, als we daarmee de opwarming van de aarde tegen kunnen gaan: gewoon doen. Maar waarom hier in Markelo? Volgens mij gedijen windturbines het best bij veel wind. En waar vind je veel wind? Juist: op zee. Niet in de achtertuin van een boer in Maarkelse Brook of Stokkum.

We zijn goed bezig in Markelo met het vernieuwen van het centrum. Plan Mooi Markelo schiet aardig op en over een jaartje hebben we een prachtig plein in het centrum. Hard werken door de Markelose bevolking wordt daarmee beloond.

En dan komt zo’n ondernemer aanzetten met wat ambitieuze plannen. Schei toch uit. Grote windturbineparken horen niet in Markelo, meneer de Friese ondernemer. Houd die windmolens bij je of zet ze ergens op zee. Blijf met die krengen weg uit Markelo, want wij houden onze plaats zoals ze is: mooi. Mooi Markelo.

Fijne zondag!