- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: ‘Shinen’

gertja_onsproatHey Anne,

Ik kan vandaag niet ‘shinen’ op het FISSA festival en mijn jaarlijkse dansje met je doen. Zelf ben ik druk met het CSI Twente waar ik in het bestuur zit.  Een mooi evenement met zo’n 40.000 bezoekers en 300.000 euro aan prijzengeld voor de deelnemers. Markelo heeft met Willem Greve een kanshebber.  Willem komt ook nog in aanmerking voor een plek op de Olympische spelen.  Dat zou voor Markelo toch ook fantastisch zijn. Maar misschien kom ik morgenavond na het CSI nog even ‘shinen’ en vraag ik Willem of hij mee komt.

Zo’n FISSA festival is natuurlijk supergaaf dat een aantal jongeren de nek uitsteken en dit durven op te zetten.  Dit verdient gewoon mega veel bezoekers. Zeker met de line up van artiesten. Bökkers komt… wat moet ik daar nog meer over zeggen… Höken in het kwadraat, dan good old Appie Bracula die meer energie heeft dan Tiesto, Vato Gonzalez en Mental Theo bij elkaar. En natuurlijk onze lokale trots Rick&TijnShow waarbij Tony junior nog niet in de schaduw kan staan.

Anne jij gaat ondanks je drukke bestaan als ondernemer ook ‘shinen’ en tappen op dat FISSA?  Wie weet vanavond laat, doen we ons dansje. En dan maandagmorgen vroeg weer bij je in de sportschool ‘shinen’ om fit te worden. “s’Oams de kearl, s’morn’s de kearl”.

Maarkel heeft al van oudsher een sterke band met de ‘Oranjes’.  Dit komt ook nu weer tot uiting in de kerk van Markelo. Van 14 juli tot en met 18 augustus zijn er open kerkdagen op de donderdagochtenden. Onder de naam ‘Oranje in de kerk’ is er een tentoonstelling over de banden tussen ons dorp, hun inwoners en de koninklijke familie. Zij waren vaak in Markelo te vinden. Iedereen wist dat ook maar gelukkig waren er nog geen smartphones die alles de wereld in slingerden. Maar op het moment dat de politieagenten witte handschoenen droegen wisten de Markeloërs dat de koninklijke familie in het dorp was.

Ook ik zelf heb de verschillende koninklijke leden mogen ontmoeten vanuit verschillende functies. Altijd weer een belevenis. In de kerk kun je de komende tijd veel van deze ontmoetingen zien in de tentoonstelling.  Ik ga zeker even kijken, want ik ben trots op ons koningshuis.

Anne ga jij ook nog even ‘shinen’ in de kerk?  Maar dat zal wel lastig zijn omdat je je zaak dan open hebt. Maar misschien bestellen de vrijwilligers een van die ochtenden bij jou wel een aantal smoothies die je dan mooi even kunt brengen… kun je toch nog even Oranje ‘shinen’ in de kerk… en wie weet komt een van de prinsessen een keer ‘shinen’ op FISSA…


Hey Pap,

anne_onsproatOoh, je gaat naar de CSI dat is toch zo’n crime op televisie, haha. Ik heb niet zoveel met paardensport bovendien ben ik wel beetje bang voor paarden die dingen zijn zo groot, hebben geen rem en alleen dat hoofd al… sorry voor de paardenliefhebbers onder ons.

Ja ik ben zondag wel aanwezig bij FISSA, wie een biertje wil komen drinken, ik sta om 18.00 uur achter de bar. Ik vind het ook knap van de jongeren al begrijp ik niet helemaal hun muziekkeuze. FISSA stond voor house maar ik kan Bökkers moeilijk house noemen! Ik ben benieuwd welke doelgroep ze willen bereiken met Bracula en Bökkers. Verder lijkt me de silencedisco en de Rick&TijnShow erg leuk. Hopen op eindelijk mooi weer…

Pap zit je nu alweer reclame te maken voor de kerk? Helaas kan ik inderdaad niet komen kijken.  Even wat anders… Ik ben gisteren op de Maarkelse Midzomerkoopavond geweest en het was best gezellig. Leuke kraampjes en mooie dingen geshopt bij de Pop-up shop en Eschpla. Een borreltje gedronken bij de ‘meuters’, dat zijn de mannen die ook altijd de bloemen boven aan de lantaarnpalen water geven, maar ook helpen bij het opbouwen van de wielerronde, kersthuisjes uit delen en in elkaar zetten en de lampjes met de staffen aan de lantaarnpalen hangen. CHAPEAU voor deze mannen, wat een toppers!

Ik hoor ook steeds dat ze zijn begonnen met de sloop van de melkfabriek, maar ik zie er nog weinig van. Is toch niet zo moeilijk zo’n ding afbreken? Bij Voskamp zijn ze ook aan het breken. Voorbereidingen omdat Eschpla daar bij in komt, en Marloes Haarzaak breekt bij de oude brillenwinkel van Mathijssen. Wordt het toch nog gezellig achter in de Grotestraat!

En waar blijf jij met je kritische noten. Zo sterk als je begon met columns schrijven voor Maarkelsnieuws, zo Pussy als dat ze nu zijn…  een beetje saai er mag best wat meer leven in de brouwerij, vind ik.

Met vriendelijke groet,

Je dochter!