- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Tweede Windmolenpark Markelo

windmolenDe plannen voor een windmolen op Zenkeldamshoek in Goor liggen momenteel in de ijskast maar in Markelo is naast het initiatief voor ‘Windpark Schipbeek’ nu een tweede initiatief genomen. In de buurtschap Elsen zien een aantal agrarische ondernemers samen met De Wolff Nederland nu ook potentiële ruimte tussen de Provincialeweg N347, de A1, de Rijssenseweg en de Scholendijk. Het initiatief bevindt zich in de startblokken waardoor het aantal en de exacte posities van de windturbines nog niet bekend zijn. Wel zien zij mogelijkheden om in dit plangebied vier windturbines te kunnen plaatsen. Zo blijkt uit een brief verzonden aan omwonenden. 

De Wolff Nederland Windenergie is geen onbekende op het gebied van ontwikkeling en beheer van windparken. Het bedrijf uit Heerenveen heeft de afgelopen 25 jaar ongeveer 360 windturbines gerealiseerd, waarvan 80 in eigen beheer. Het bedrijf benadrukt dat het initiatief in Markelo tot stand is gekomen in samenspraak met een aantal agrarische ondernemers langs de Schipbeek. In de brief geeft het bedrijf aan dat ze omwonenden graag wil betrekken bij de plannen en mogelijkheden wil bieden om te participeren.

Het bedrijf geeft in diezelfde brief ook aan dat op dit moment nog niet valt aan te geven of en in welke vorm het Windpark Elsen er gaat komen.