- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Vakantietijd

Willian Potman 20160623Op de vraag ‘zou jij een column willen schrijven voor Maarkelsnieuws’ moest ik toch wel even nadenken. Hoezo ik? Was mijn vraag, nou ja, jij staat midden in de gemeenschap, jij kent bijna iedereen, jij hoort nog weleens wat.

Toch maar ja gezegd, mijn vrouw zegt weleens jij kunt ook nooit nee zeggen. Ja, dat klopt.

Al rijdend in de truck van ABZ diervoeding richting de Duitse grens zit ik na te denken, waar zal ik het in mijn eerste column over hebben. Als ik langs Frans op de Bult rij schiet mij het ineens te binnen, de MEE vakanties, welke door gigantische leuke, spontane vrijwilligers gerealiseerd worden.

Als je er niet mee te maken hebt weet je niet wat er leeft onder de mensen, die laat ik maar zeggen, anders zijn, anders dan ‘gewone’ mensen. Deze groep mensen gaan op vakantie met de MEE vakanties en ze worden begeleid door vrijwilligers die een week van hun eigen vakantie opofferen om deze mensen een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Zo ook een hele groep Markelose jongeren die hieraan bijdragen en deze mensen verdienen een groot compliment. Als je op de vakantiebeurs bij Frans op de Bult rondloopt en alle standjes ziet staan met aanbiedingen van MEE, met bestemmingen door heel Europa, dan word je vrolijk van de vrijwilligers maar ook van de cliënten, die als het ware een reünie hebben.

Wij gaan ook elk jaar naar de beurs, terwijl eigenlijk de bestemming al bekend is, immers van tevoren is al met elkaar overlegd waar de reis dit jaar naar toe zal gaan. Een groep vrienden die inmiddels al een jaar of vijf, zes met elkaar op vakantie gaan, eerst met Ellen en Ruben uit Markelo. Waar Ellen en Ruben naar toe gingen daar wilden zij ook heen, dat was immers een bekende club leuke mensen.

Maar dit jaar gaat het anders, de groep gaat naar Oostenrijk, met andere begeleiders, ook lieve leuke mensen, maar GEEN Markeloers.

Fijne zondag!

Willian