- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markeloërs fietsen Elastiekenkoers

13510688_1049023195186468_296700166_n

Met het startschot van Commissaris van de Koning, Ank Bijleveld-Schouten zijn vanmorgen in Zwolle tweehonderd deelnemers gestart aan de vijfde en tevens laatste editie van de Elastiekenkoers. Onder de tweehonderd deelnemers bevinden zich ook een aantal Markelose renners waaronder Erwin van Doornspeek, Ellen Pullen en Jorieke Eertink. Met deze tocht van maar liefst 170 kilometer zamelt de Stichting geld in voor lokale projecten met als doel om jeugdige inwoners van de Hof van Twente met een ernstige aandoening te ondersteunen bij hun ziekte, een wens te vervullen of de behandelende instelling te ondersteunen met praktische hulp. Rond vijf uur vanmiddag kwamen de renners aan bij Herberg de Pot in Markelo waar de renners werden voorzien van fris en ijs waarna de tocht voor de laatste loodjes werd voortgezet. 

De laatste vijf jaar heeft de Stichting telkens een andere doelgroep bepaald. De Elastiekenkoers fietst dit jaar voor de zorgboerderijen in de gemeente Hof van Twente. Er wordt geen geld standaard overgemaakt naar een instelling maar om de hulp tastbaar te maken worden praktische hulpmiddelen ingekocht of ruimtes voor patiënten die worden behandeld, ingericht.

Stephan Kuipers maakte voor KV Producties een indrukwekkend en emotioneel interview met de voorzitter en grondlegger van de Elastiekenkoers Martin Hammer.