- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Veulenles bij Manege Snorrewind

Manege Snorrewind 001

Manege Snorrewind organiseert deze zomer de zogenaamde Veulenles.  Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen van (bijna) vijf en zes jaar die al gek zijn van pony’s maar nog te klein zijn voor een reguliere les. Het doel van deze les is de kinderen vertrouwd te laten worden met de pony’s. De les die in kleine groepjes wordt gegeven, wordt afgestemd op de ontwikkeling van de kinderen en is een goede voorbereiding op de reguliere paardrijlessen. Elke week zal er een ander thema aan bod komen, van verzorging tot pony-voetbal en van mennen met Dolly de Mini-shet en haar karretje tot wandelen met de pony. En natuurlijk spelenderwijs echte paardrijles. Het is de bedoeling dat elk kind een begeleider bij zich heeft, die de pony vasthoudt tijdens de eerste Veulenlessen.

Bewegen is belangrijk voor kinderen. Voor lichamelijke, maar ook voor de geestelijke en sociale ontwikkeling. Paardrijden is daarvoor een goede sport. Kinderen leren controle te krijgen over hun lichaam, leren uitdagingen aangaan, afspraken na te komen, hun grenzen te bepalen en aan te geven maar ook teleurstellingen te incasseren. Daarbij worden kinderen weerbaarder, sterker en ontwikkelen hun zelfvertrouwen. De verzorging van het dier leert verantwoordelijkheid. De band met een pony voelt veilig en bijzonder. Een paard heeft geen verwachtingen en veroordeelt niet. 

De veulenlessen zullen de hele zomer worden gegeven.  Meer informatie kunt u vinden op de website van Manege Snorrewind.