- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Jeugd waterpoloteam 4e op NK

20160217_waterpolo1

Het E1-waterpoloteam van ZPC De Hof heeft afgelopen weekend in Hilversum gestreden om het landskampioenschap waterpolo bij de E-jeugd. Het waterpoloteam dat bestaat uit de Markelose spelers Marten Addink, Dirkjan Beldman, Kimmo van Groen en Lotte Schreurs en uit Goor Malik v/d Galien, Thomas van Beek en Sebas Jiminez speelden afgelopen zaterdag de voorrondes. De voorrondes werden gespeeld in drie poules waaruit elke poule de nummers 1 en 2 zich kwalificeerden voor de eindronde op zondag. Met maar liefst vier winstpartijen werd het Markelose waterpoloteam eerste in hun poule.

Op zondag kon ZPC De Hof zich via de tussenronde plaatsen voor de halve finales. En, door winst tegen AZC  gebeurde dat ook! In die halve finale moest gespeeld worden tegen De Zijl uit Leiden, waarvan op zaterdag nog met 3-0 gewonnen werd. In een gelijkopgaande wedstrijd eindigde de halve finale in een 2-2 gelijkspel en moesten strafworpen de beslissing gaan brengen. Hierbij trok De Hof helaas aan het kortste eind en mocht het zich gaan opmaken voor de troostfinale tegen UZSC uit Utrecht.

De krappe bezetting van het team had echter al zijn tol geëist in de voorgaande wedstrijden tegen de jeugd van eredivisie-clubs die speelden met een compleet reserveteam op de bank. Maar ondanks dat, werd het ook tegen UZSC een erg spannende wedstrijd, waarbij De Hof zich van een 3-1 achterstand terug knokte naar een 3-3 gelijkspel.

De eerste strafworpenronde eindigde gelijk, waardoor de om en om shoot-out de wedstrijd moest gaan beslissen. Helaas was het team van De hof hierbij de ongelukkigste, waardoor het brons naar UZSC ging. Voor de spelers even heel zuur… maar spelers, coaches, trainers en ouders kijken toch terug op een zeer geslaagd waterpolo-weekend en laten weten supertrots te zijn op de behaalde 4e plek op NK E-jeugd onder de 11 jaar.