- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Een dak boven ons voetbalhoofd

frank_bussinkHet is voor een voetbaldier als ik een verschrikkelijke periode: de zomerstop. Het EK is zonder Oranje niet meer dan een schrale troost. Maar zelf niet voetballen op zondagochtend, dat is balen. Spelen op natuurgras waar de mist net van is opgetrokken heeft toch zo’n charmes. Strijden tegen bonkige buffels uit Bentelo of Barchem. We stellen het uit tot september.

Maar ja, dan ben je net bezig en dan wacht die vreselijke winterstop. Dat is helemaal erg, want dan is het ook nog eens verrekte koud op de velden. Niet goed voor de spieren volgens velen. Gelukkig heeft Sportclub Markelo goedkeuring gekregen voor de bouw van een zogenaamde soccerhal. Overdekt voetballen, op een kleiner veld en de bal kan het veld niet uit. Heel tof!

De bouw van de soccerhal door Sportclub Markelo is daarnaast een goed voorbeeld voor sportverenigingen in de gemeente. Vanuit de overheid wordt steeds minder subsidie betaald aan sportclubs en dus moeten verenigingen op andere manieren geld zien binnen te halen. De soccerhal is hiervan een heel goed voorbeeld.

Sportclub Markelo wil de hal gaan verhuren aan derden, waardoor er extra geld in het laatje komt van de voetbalvereniging. De club zet een mooie stap richting zelfvoorziening en is daardoor minder afhankelijk van overheidsgeld. Innovatief en inspelen op wat er komen gaat. Een move waar zelfs MKB-bedrijven een voorbeeld aan kunnen nemen.

Voorlopig zullen we het echter nog met twee keer in de week trainen op de kunstgrasvelden moeten doen. En ach, voor dat we het weten, is het al weer september. Dan mogen we weer buffelen op de zondagmorgen. In de buitenlucht. Voor zo lang het duurt dan. En anders voetballen we dan gewoon met een dak boven ons hoofd.