- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Hip en modern spierplein

gertja_onsproatAnne, ik hoor regelmatig om me heen dat mensen aan je moeten denken. Als ze ’s morgens opstaan dan voelen ze kennelijk spieren waarvan ze niet wisten dat ze die hadden.  Daar spreken ze mij op aan en zeggen dan: “ik sport bij A fusion bij Anne en die dochter van je die neemt me flink onderhanden.  Ook dacht ik even dat de integratie in Markelo versnelde, maar dat blijken mensen te zijn die bij je onder de zonnebank gaan.

Ook ik voel mijn spieren en moet eraan geloven. Maar het voelt goed, vooral de koffie en de smoothie na afloop. Hoe bevalt het als 25-jarige onderneemster? Wat heb je er wat af gesloopt en weer opgebouwd. Ik begreep dat de buurt blij is dat het pand opgeknapt is en dat er weer leven in de brouwerij is.

Vleermuizen
Ik zou alle kieren van je pand maar dicht maken. De sloop van het voormalige melkfabriek is begonnen.  De vleermuizen waren uitgevlogen en zoeken straks een andere plek.  Misschien kunnen we die de weg wijzen naar een ander karakteristiek pand zodat die behouden blijft.

Johan van de Slager
Na de sloop zal er een plein komen met activiteiten eromheen. Wim van Tiel is de kwartiermaker. Anne, ik weet niet of je hem kent maar Wim is een topper op dat gebied. Daar mogen we de handen mee dichtknijpen. Misschien kun je straks je bootcamp ook af en toe op het plein doen. Misschien is het ‘Spierplein’ een leuke naam. Maar dat zal wel niet de bedoeling zijn.  Weet jij een leuke naam?  Wat mij betreft hoeft het niet naar een burgemeester of wethouder vernoemd te worden. Ik vind een echte Maarkelse naam leuker. Mijn voorkeur gaat uit naar het “Johan van Slager plein”.  We zetten er dan een 12 meter hoog standbeeld van onze oer-horeca-man Johan neer.  We maken een persbericht, waarin staat: “Markelo eert Johan met megagroot standbeeld”.  Ik geef je op een briefje dat iedereen buiten Markelo er in trapt, dat we bussen vol mensen krijgen.  Terrassen vol, even winkelen, patatje halen, ijsje bij de Noaber  en dan……..al die calorieën aftrainen bij A Fusion.

Maar ja….. een te wild idee voor Markelo waarschijnlijk……


Hoi pap,

anne_onsproatJaa pap wat je al niet kan maken van een oud pand. Het is super geworden, modern hip, echt mijn ding. Ach ja en verder gaat het zo z’n gangetje! Trainen voor je conditie of voor wat extra spierballen kost wat spierpijn en ja, als je veel achter je bureau zit, krijg je dat ook. Veel mensen komen ook om af te vallen, dat vergt wat discipline je moet in je zelf geloven je zelf de moeite waard vinden en geen excuses, minder en beter eten gewoon doen! Ik probeer met mijn enthousiasme voor sport meer mensen te laten bewegen en ervoor te zorgen dat mensen zich beter gaan voelen. Maar nu genoeg hierover, ik ving van de week dus op dat ze begonnen zijn met het symbolisch slopen van de melkfabriek onder het genot van een hapje en een drankje? Doe maar luxe hoor! Het heeft wel eventjes geduurd! Ik link even terug naar een aantal columns geleden. Toen fantaseerde je over een skilift met stoeltjes en een soort van Fly over en was het nog spannend wat er op het plein zou komen! Ik ben benieuwd wat het nu uiteindelijk gaat worden.

Misschien kunnen we de vleermuizen naar het Rabobank pand sturen, die stoppen hier gewoon per 1 juli. Handig hoor. Vooral voor de ouderen onder ons die bijvoorbeeld niet internetbankieren. Moeten die nu steeds naar Holten toe knappen. Of zal het personeel van de Rabobank daadwerkelijk aan huis komen?

Ik weet wel een naam voor het plein. We zijn al van zoiets voorzien maar deze naam past er echt bij! We hebben namelijk al ‘’HET STROATEN’’ dan noemen we dit maar ‘’DE PLEINEN’’ Hoezo Johan van de Slager? Ik heb gehoord dat hij de vorige eigenaar van het restaurant was waar nu het Italiaans specialiteitenrestaurant Il Campanille zich bevindt. Johan van de Slager is denk ik beter bekend bij de ouderen uit Markelo. Laten we het bij het Kaasplein houden.

Sinds kort woon ik aan de Grotestraat en kan ik eindelijk genieten van de bloemen die niemand ziet als je er loopt, maar wel als je op de eerste verdieping woont!

Check de foto hieronder!

Greets Anne

bloemen