- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Genieten van Markelose producten

de Tasca (7)

Bij Bistro de Tasca kunt u tijdens de zogenaamde MarkeLokaal avonden in een cafésfeer kennis maken met Markelose producten aangevuld met producten van noabers. Na drie geslaagde avonden zijn er in juni opnieuw twee MarkeLokaal avonden. Op 16 juni staat een bieravond gepland waarbij u genieten kunt van een aantal verschillende bieren van de Poch Poater en een aantal MarkeLokaal hapjes bereid door de koks van de Tasca. Op 24 juni staan hamburger en vis uit Diepenheim centraal.

MarkeLokaal 003MarkeLokaal is een initiatief van Jan ten Tije (Maarkels landschap), Hendrik-Jan ten Brummelaar (Twentse Scharrel), Jan Willem Lammertink (de Tasca) en Henk Otten (Poch Poater). Inmiddels worden ook producten gebruikt van Vleesveebedrijf Erve Voordes, Bakker Meinders en Forellenvijvers Deep’n.

MarkeLokaal 001Mede door de samenwerking met Baanbrekend Landschap waarbij mensen aan een baan worden geholpen en Go-Twente waarbij verstandelijk beperkte mensen een dagbesteding wordt geboden is er al flink wat werk verzet in de moestuin en kas bij de Tasca. Men hoopt dit in de toekomst uit te kunnen breiden tot een heuse plattelandswinkel waar eerlijk en heerlijke MarkeLokaal producten verkocht kunnen worden.