- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OBS Stokkum trapt zeepkistenrace af

zeepkist_stokkum

De leerlingen van de groepen 7 en 8 van OBS Stokkum hebben afgelopen week op de oude gemeentewerf in Goor als eerste meegedaan aan de zeepkistenrace van HofPower. Aan dit HofPower onderdeel die deze week haar vervolg krijgt doen een aantal bovenbouwgroepen van basisscholen in Hof van Twente mee in samenwerking met studenten van het ROC in Rijssen. De klassen krijgen les over duurzaamheid in het verkeer en gaan daarna met elkaar zeepkisten bouwen gevolgd door een testrit op een parcours. “Ze waren zo enthousiast! Je merkt dat ze al hebben nagedacht hoe ze de zeepkist willen maken en ze gaan leergierig en nieuwsgierig aan de slag. Sommigen proberen zelfs dingen uit die ze nog niet eerder hebben gedaan. De leerlingen van het ROC begeleiden dat uitstekend”, aldus projectleider Marianna Hutten over de klassen van OBS Stokkum.

Met de zeepkistenrace en de les wil HofPower de kinderen laten ervaren dat duurzaamheid en techniek vaak samen gaan en dat je met vervoer ook duurzaam bezig kunt zijn. De zeepkistenrace duurt ongeveer twee weken, de winnende klas gaat als prijs naar Avonturenpark Hellendoorn. Dit is inclusief een kijkje achter de schermen, zodat men kan zien hoe het Avonturenpark duurzaamheid toepast in hun techniek.

De zeepkistenrace is onderdeel van het educatieprogramma HofPower. HofPower gaat over energiebesparing en techniek en is een initiatief van Zuiver Hof van Twente en is op 9 oktober 2015 van start gegaan met een voorleesochtend over duurzaamheid voor de onderbouwgroepen.