- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

25 jaar Wibel in Markelo

20110509wibel

Het verhaal is al zo vaak verteld maar blijft de moeite waard. 25 jaar geleden, op een zonnige zaterdag, waren Anneke Maas en Hannie Beltman met hun (toenmalige) partners druk bezig met het kappen van een stuk bos. Naderhand, toen de arbeid gedaan was, werd onder het genot van een borrel het snode plan gesmeed. Samen zouden ze een zaak beginnen. Wat voor zaak was niet belangrijk, als ze maar eigen baas zouden zijn en hun eigen tijd in konden delen. En zo geschiedde het. Op 10 mei 1986 openden Anneke en Hannie de deuren van hun mobiele kledingwinkel. Als echte handelsreizigers trokken ze met name door het buitengebied van Markelo om hun handelswaar, in eerste instantie voornamelijk werkkleding, klompen, handdoeken, theedoeken en een enkele spijkerbroek aan de man te brengen. De verkoop ging vaak gepaard met het drinken van een kop koffie en het “ bijpraten” . Op donderdagmorgen, tijdens de weekmarkt, was de rijdende winkel te vinden bij het woonhuis van Anneke in de Koekoek en wisten ook vele dorpelingen de weg naar de rijdende winkel te vinden.

20110509wibel
V.l.n.r. Hannie Beltman, Debby Elferink, Anneke Maas en Monique Landuwer

 

 

En nu, 25 jaar later, is Wibel een begrip in Markelo en weten vele Markeloers de weg te vinden naar Wibel, daarnaast beschikken ze ook nog eens over een vaste klantenkring afkomstig uit omliggende dorpen. Deze volledig zelfstandige winkel, inmiddels al 24 jaar in een echt winkelpand aan de Grotestraat, is niet meer weg te denken uit Markelo. De collectie is in de loop der jaren flink uitgebreid en ook het winkelpand heeft de nodige verbouwingen doorstaan.

Dat 25 jaar niet niets is beseft Anneke Maas maar al te goed. “Zonder klanten geen zaak” is haar motto. De week van 10 t/m 14 mei is dan ook een echte feestweek voor de klant. Voor iedereen die de winkel in deze week bezoekt is er uiteraard koffie met gebak en elke betalende klant ontvangt een leuke attentie. Daarnaast ontvangen alle inwoners van Markelo, persoonlijk een uitnodiging om tijdens de feestweek langs te komen. Deze uitnodiging is bij besteding van vijftig euro, 10 euro waard en bij besteding van honderdvijfentwintig euro zelfs 25 euro! Al met al reden genoeg om Wibel tijdens de feestweek te komen bezoeken.

In een tijd waarin veel ondernemers zich genoodzaakt zien hun zaak te sluiten blijft Wibel rotsvast overeind staan