- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Roefelen met de JAM groot succes

[tribulant_slideshow gallery_id=”163″]

Vanmiddag hebben ruim 170 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Markelo geroefeld. Stichting Jeugd Activiteiten Markelo organiseert de roefeldag en maken het op deze manier mogelijk om de jeugd een ‘actieve’ blik te laten werpen achter de schermen van winkels, bedrijven, instellingen of verenigingen.  Zo’n 35 bedrijven in Markelo hadden vandaag hun medewerking toegezegd aan de JAM. Maar ook brandweer, het gemeentehuis van Hof van Twente en de politie verleende graag hun medewerking aan de Roefeldag 2016.

Namens de Politie Hof van Twente ontving wijkagent van Markelo, Maarten Vollenbroek de kinderen op het politiebureau in Goor. Zij mochten het politiebureau van binnen bekijken, kregen uitleg over de Mobiele Eenheid, over de politievoertuigen en kregen een voorlichting van Halt maar ook een informatieve presentatie waarbij de diversiteit van de politie-eenheid duidelijk zichtbaar werd. Een gevecht met de Mobiele Eenheid maakte indruk maar ook het zien van het cellenblok in het bureau bracht diverse gesprekken op gang.

Verder werden er bij de horecabedrijven ijsjes getapt, soesjes en koekjes gebakken. Er werden T-shirts bedrukt en er mochten kinderen achter de kassa gaan zitten. Een ritje met de brandweerauto, een trouwjurk passen en er werd zelfs een boek gemaakt bij boekWerk. In 1 uur tijd wist de groep kinderen onder leiding van Mascha de Cleen een echt boek te maken. Dit boek is de komende tijd in te zien bij de bibliotheek aan het Beaufortplein.

Aan het eind van de middag zag de organisatie veel blije gezichten en hoorden de vele enthousiaste verhalen aan. Het mag duidelijk zijn: de Roefeldag 2016 is ook dit jaar een groot succes. Met de inzet van de bedrijven maar ook zeker de enorme hoeveelheid vrijwilligers die belangeloos op welke manier dan ook zich inzetten kunnen dit soort dagen georganiseerd worden en met succes.