- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Startlijsten triathlon bekend

20120513_uttriathlon

Logo-HVT-Triathlon-copyVanavond is de startlijst van de tweede Univé Oost Hof van Twente triathlon bekend gemaakt. Op de website is te zien wanneer alle deelnemers in de verschillende categorieën volgende week zondag 29 mei van start gaan. De eerste groep, de jeugd vanaf 8 jaar, start om 09.30 uur en de laatste groep, de estafettes, start om 13.30 uur. In totaal doen er ruim 450 deelnemers mee aan dit sportevenement. Er zullen volgende week zondag zo’n 100 vrijwilligers actief zijn om deze tweede editie tot een succes te maken. 

Om alles in goede banen te leiden, zowel voor deelnemers als voor toeschouwers, is de parkeerplaats van het zwembad vanaf zaterdag 28 mei beperkt toegankelijk. Tijdens de triathlon zal de parkeerplaats worden ingericht als wisselzone voor de deelnemers. Zondag vanaf 07.00 uur is de parkeerplaats daarom helemaal afgesloten en vanaf 09.30 uur is het fietsparcours geheel verkeersvrij. Het fietsparcours volgt de volgende route door buurtschap De Achterhoek: Potdijk – Postweg – Winterkamperweg – Hochtweg – Kluunvenneweg – Luttekeveldweg – Leusmanweg – Hochtweg – Kluunvenneweg – Leusmanweg – Postweg – Potdijk. (Potdijk is afgesloten vanaf de Rijssenseweg tot en met het zwembad). De looproute door buurtschap De Pothoek is als volgt: Potdijk – langs Tennisbanen naar Goorseweg – Goorseweg – Beukenlaantje – Kosterskoele – ligweide zwembad – Potdijk. De triathlon is uiterlijk om 17.00 uur afgelopen en vanaf dat moment is de parkeerplaats weer grotendeels beschikbaar.

Het binnenbad van Zwembad De Vijf Heuvels zal deze dag geopend zijn voor bezoekers. Deelnemers, toeschouwers en bezoekers van het zwembad hebben parkeergelegenheid op het parkeerterrein aan de Potdijk, tegenover het tenniscomplex. Wanneer deze vol is, kan er geparkeerd worden op de weide aan het einde van de Potdijk ter hoogte van de kruising met de Goorseweg. Vrijwilligers zorgen voor het wijzen van de juiste richting. Herberg De Pot is bereikbaar via het centrum van Markelo, over de Herikeresweg. Vrijwilligers langs het parcours zullen bezoekers instrueren voor de juiste route, onder andere naar Hessenheem en Bistro De Loep.