- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

SGW bij Manege Snorrewind

sgw - snorrewind-2016Paardensportliefhebbers komen aanstaande zondag volledig aan hun trekken tijdens de Samengestelde Wedstrijd (SGW) bij Manege Snorrewind. Maar liefst 240 combinaties zullen aan de start verschijnen tijdens deze Eventing die wordt georganiseerd onder de vlag van de landelijke KNHS. Eventing wordt gezien als een veelzijdige tak van de paardensport. De samengestelde wedstrijd is namelijk opgebouwd uit drie onderdelen, te weten dressuur, springen en een cross-country.

Deelnemers starten met de dressuurproef. Hier wordt beoordeeld of de ruiter en zijn rijdier goed kunnen samenwerken. Hierna volgt het springparcours. Op een afgezet deel van het hoofdterrein staan in een bepaalde volgorde hindernissen (±10). Deze hindernissen moeten foutloos worden gesprongen. Na het springen zal een dierenarts het paard/pony controleren op conditie en gezondheid, ook wel veterinaire keuring genoemd.
Is dit alles goed verlopen dan mag de combinatie starten in de spectaculaire cross-country. De route gaat over het afwisselend terrein rondom Manege Snorrewind, dat bestaat uit bos en weiland. Tijdens deze rit  van ongeveer 2 km komt de combinatie meerdere hindernissen tegen, die passen in het landschap.

Parcoursbouwer H.J. Arendsen Raedt heeft samen met de  kundige bouw- en aankleedploeg van Snorrewind ook dit jaar weer prachtige hindernissen gemaakt. Deze zijn veelal gemaakt van bomen en ander natuurlijk materiaal. Bij de afwerking staat de veiligheid voor de combinaties voorop. Na het rijden van het crossparcours controleert de dierenarts het paard nogmaals. Voor de allerkleinste pony’s met hun veelal nog jonge ruitertjes is er een apart crossterrein ingericht, zodat deze combinaties ook ruimschoots ervaring in het crossgebeuren kunnen opdoen. Gedurende de hele zondag is er bij Manege Snorrewind voldoende te beleven voor alle liefhebbers van de hippische sport. De toegang is gratis