Sportclub Markelo verliest wederom

GFC wint de derby met Sportclub Markelo met 3-2. In de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd. In de 12e minuut werd het 1-0 voor GFC na slecht uitverdedigen van Sportclub Markelo. Het was echter Sportclub die in de 21e en 32e minuut wist te scoren door doelpunten van respectievelijk Bas Schreurs en Ferdi Pinkert. De voorsprong kon echter niet lang worden vastgehouden, want in de 36e minuut scoorde GFC de 2-2, doordat er binnen de vijf meter twee keer niet adequaat werd ingegrepen.

20160502_markelo

De tweede helft was het spel rommelig en was GFC de betere ploeg. In de 76e minuut werd een speler uit buitenspelpositie aangespeeld. Zijn voorzet leidde tot de 3-2 voor GFC. De scheidsrechter liet zijn assistent, die voor buitenspel vlagde, staan en keurde de goal goed. In de resterende minuten konden de Markeloƫrs hier niets meer aan veranderen en bleef de stand 3-2. Door dit verloren duel is het een kwestie van uitspelen van de laatste twee competitiewedstrijden, want de kans op nacompetitie is nu verkeken en handhaving in de 4e klasse is een feit.