- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Succes zorgt voor vervolg op valpreventiecursus

valpreventie“De reacties van de deelnemers op de eerste cursus ‘Vallen Verleden Tijd‘ waren erg positief waardoor we hebben besloten hier een vervolg aan te gaan geven”, aldus Rene Wolters van Fysiotherapie Wolters. Deelnemers geven aan, dat de cursus het bewegen in het dagelijkse leven stimuleert, daarnaast geven ze aan geleerd te hebben hoe het vallen kan worden voorkomen en waarop te letten bij een val. Na de cursus waren de deelnemers minder onzeker bij het lopen en voelen ze zich zelfverzekerder door een betere balans. Bij voldoende deelname wordt direct gestart met een tweede cursus die ook nu weer gegeven zal worden in Sporthal De Haverkamp.

De eerste cursus ging half maart van start en werd aangeboden door Fysiotherapie Wolters uit Markelo en Fysiotherapiepraktijk Flex-s uit Goor in sporthal de Haverkamp. In tien lessen verdeeld over vijf weken wordt de deelnemers aangeleerd hoe zij kunnen omgaan met dagelijkse valgevaarlijke situaties. Valpreventie is van groot belang om vallen en de gevolgen daarvan te verminderen. De Sint Maartenskliniek in Nijmegen heeft dit cursus-programma ontwikkeld. Uit onderzoek is gebleken dat het de kans op vallen met 47% verminderd.

U kunt zich nu aanmelden voor de volgende cursus. Om u aan te melden of voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Wolters 0547-363460.