- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Kampioenschap voor ZPC jeugd onder de 15

IMG_0193

Het waterpoloteam onder de 15 van ZPC De Hof heeft afgelopen weekend het kampioenschap naar zich toe weten te trekken. Het gemengde team met waterpoloërs uit Markelo, Holten en Goor wist halverwege de competitie al dat het kampioenschap zou worden uitgevochten tussen Aquapoldro uit Apeldoorn, NDD uit Doetinchem en ZPC De Hof. In de competitie was het team uit Markelo lange tijd koploper tot het moment dat ze de weedstrijd tegen het team uit Apeldoorn gelijk speelden. NDD stond vanaf die tijd bovenaan de ranglijst. Een spannende wedstrijd tussen De Hof en NDD eindigde met winst voor De Hof waardoor zij de koppositie weer opeiste.

IMG_0189Begin april kon De Hof een grote stap richting het kampioenschap maken, als ze zouden winnen. Maar helaas won NDD met 9-7. Daardoor leek het kampioenschap voor De Hof verkeken. Aquapoldro kon daar nog verandering in brengen. En waar niemand meer in geloofde, gebeurde. Aquapoldro won van NDD met 7-5. De Hof won daarna van Proteus (Twello) met 23-5, en stonden met nog 1 wedstrijd te gaan nipt bovenaan.

IMG_0188Dus de laatste wedstrijd tegen Scholtenhagen uit Haaksbergen moest met winst afgesloten worden. Gesteund door de vele mee gereisde supporters uit Goor, Holten en Markelo werd het een leuke laatste wedstrijd. De eerste 3 doelpogingen werden gebruikt om de keeper te testen, maar daarna werd er goed gescoord. Er werd gewonnen met 15-3, en het felbegeerde kampioenschap voor De Hof was een feit.