- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Stilzitten kennen wij niet

frank_bussinkWie aan iemand uit het westen van het land vraagt of ze Markelo kennen, zal hoogstwaarschijnlijk een negatief antwoord krijgen. Een enkeling zal Markelo kennen van de televisietoren of een dronken avond in Dieka van de Kruusweg. Daarmee houdt het wel op. Maar wij weten wel beter. Markelo is geen dorp van twee doodlopende wegen. Markelo bloeit en leeft als nooit tevoren.

Het Maarkelse Business Event (MBE) Sportcafé werd door meer dan 110 enthousiaste, Markelose, ondernemers bezocht (op een avond dat FC Twente ook nog eens een thuiswedstrijd speelde!). Afgelopen zondag trokken de stands van ondernemers en verenigingen veel publiek naar de Grotestraat naar de Maarkelse Lente. Optredens van het Markelo’s Mannenkoor, dansgroepen en een modeshow ter hoogte van de Rabobank genoten grote publieke belangstelling.

Dan is er komende week ook nog Koningsdag. Overdag de welbekende Zeskamp met het enthousiaste commentaar van Bennie Nijenhuis. In de avond nog de Soundmixshow georganiseerd door de Oranjevereniging. Een paar weken terug is ook nog eens het koetsbiljarten weer van start gegaan, evenals de onderlinge Markelose biljartcompetitie (MBC).

En wie zich dan nog niet goed weet te vermaken, kan natuurlijk altijd even een kijkje nemen in Het Beaufort, want daar is iedere week wel wat te doen. Kortom; stilzitten is geen optie in Markelo. Of, zoals een oud wijs man ooit zei: “een gat he’j om met te driet’n, neet om op te zitt’n.”

Fijne zondag!

Frank Bussink