- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

MBE Sportcafé druk bezocht

[tribulant_slideshow gallery_id=”157″]

Na een succesvolle eerste editie in november 2015 van het Maarkels Business Event kon een tweede avond niet uitblijven. In samenwerking met de Markelose Stichting Motorcross is gisteravond het MBE Sportcafé gehouden bij Herberg De Pot. De Stichting Motorcross wilde iets organiseren voor haar sponsoren en relaties en Maarkelsnieuws heeft voor deze avond de Markelose ondernemers uitgenodigd. Met meer dan 110 aanmeldingen was de zaal bij De Pot goed gevuld. Onder leiding van presentatrice Kristel Veltkamp uit Holten werd met de gasten gepraat over (top)sport en sponsoring. Er werd ingegaan op de verschillen in sponsoring vroeger en nu. Ook werd besproken hoe de verschillende organisaties met sponsors omgaan en wat sponsors terugkrijgen voor hun sponsoring. Voor de pauze gingen Gert-Jan Oplaat, Hendri Markvoort (Triathlon Holten), Marco Muller (triatleet) en Eelco Laarman (voorzitter Stichting Motorcross) in gesprek met Kristel over sponsoring in het algemeen en hoe dit van invloed is op regionale sportevenementen.

Na de pauze was het de beurt aan bekenden uit de motorcrosswereld: August Muller (oud-motorcrosser en vader van Marco Muller), Bennie Jolink (zanger van Normaal, liefhebber van motorcross en vaak aanwezig bij wedstrijden in Markelo), Dave Strijbos (o.a. wereldkampioen 125 cc in 1986) en Martin van Genderen (teammanager HSF KTM). Er werd uiteraard gesproken over de motorsport in het algemeen en de wedstrijden in Markelo in het bijzonder, maar er werden ook mooie verhalen verteld over vroeger, Bennie Jolink vertelde bijvoorbeeld dat hij als kleine jongen op de brommer van zijn vader naar Markelo kwam om de wedstrijd op de Herikerberg te bekijken. Na afloop van de gesprekken aan tafel speelde de band DaWeekNie nog een paar nummers en konden de aanwezigen nog wat napraten aan de bar. Maarkelsnieuws en Stichting Motorcross zijn tevreden over het verloop van het eerste MBE Sportcafé en gaan zeker kijken naar een eventueel vervolg hierop.

Op 12 juni 2016 wordt in de Markelo de derde ronde van de Dutch Masters of Motorcross verreden. Dit is een onderdeel van een serie van 5 wedstrijden om het open Nederlands Kampioenschap. Aan de start verschijnen niet alleen de Nederlandse toppers, maar ook bekende rijders uit de rest van de wereld strijden mee om de eindzege. Een mooi evenement dus waarbij de Stichting Motorcross,  Markelo weer goed op de kaart kan zetten.