- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Holterweg en Zonneweg op de schop

20140728water4

holterwegOntwerp Holterweg

De Tolweg heeft al jaren te maken met wateroverlast bij hevige regenval. Oorzaak hiervan lijkt het riool in de Holterweg en Zonneweg te zijn. Dit riool heeft onvoldoende afvoercapaciteit. Daarnaast verkeert het riool ook nog eens in een slechte staat. De gemeente heeft nu een ontwerp gemaakt voor de rioolverbetering en renovatie, waarbij eveneens het straatwerk, straatverlichting en groen in de Zonneweg wordt meegenomen. De werkzaamheden staan gepland voor de tweede helft van 2016. Het ontwerpplan zal tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 26 april voor omwonenden en belangstellenden worden toegelicht.

zonnewegOntwerp Zonneweg

Het plangebied betreft op de Holterweg het gebied tussen de rotonde Holterweg/Larenseweg bij De Tasca en de kruising Tolweg/Grotestraat alsook de Zonneweg. Het riool in de Holterweg en de Zonneweg zal worden vernieuwd en daar waar het kan wordt het gerenoveerd. In combinatie daarmee wordt de afvoercapaciteit vergroot om wateroverlast in de toekomst te beperken.

Het ontwerp zal dinsdag 26 april van 19.00 tot 20.30 uur in Het Beaufort worden toegelicht door medewerkers van de afdeling Openbare Ruimte van de gemeente Hof van Twente. Ook kunnen zij vragen beantwoorden en kunnen aanwezigen reacties achterlaten.