- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Mijn en dijn

gertja_onsproatHoi Anne,

Het verschil tussen “mijn en dijn” kennen is actueler dan ooit. Deze woorden leerden we vroeger al. Dit betekent dat mensen zonder gewetensbezwaren van anderen wat stelen. Ik herinner me nog dat mijn oma dat vaak tegen me zei. Zij waarschuwde al voor een samenleving die andermans spullen niet meer respecteert.

Daar moest ik de afgelopen week een paar keer aan denken met al die inbraken in en rond Markelo. Ook bij jou in de straat de afgelopen week werd een vrouw aan de praat gehouden terwijl anderen haar huis doorzochten. Het is de schande ten top. Mensen die andermans eigendommen stelen. Ook in het buitengebied slaat het dievengilde toe. Ze zijn op jacht naar grasmaaiers en andere zaken die ze uit de schuren meenemen.

Hebben jullie ook een buurtapp? Wij wel, als er verdachte personen lopen kun je elkaar waarschuwen. Daar zit natuurlijk ook een risico aan. Het risico dat onschuldige mensen worden verdacht.  Zo gaat het ook vaak op Facebook. Soms worden er dingen gedeeld en mensen verdacht gemaakt terwijl ze dat misschien niet zijn. Ik doe nooit mee aan de digitale verontwaardiging, want misschien is die wending ook wel niet juist.

Anne, ook jij moet je fitnessbedrijf straks goed beveiligen zodat de dieven niet toe kunnen slaan. Hoe ver ben je er trouwens mee? Heb je al een naam voor je bedrijf? Ik ben benieuwd.

Anne, nu jij straks ook ondernemer bent (en ook nog columniste van Maarkelsnieuws) ga jij dan ook op woensdag 20 april aanstaande naar het Maarkels Business Event bij café de Pot. Een prachtig initiatief (van Maarkelsnieuws om wat terug te doen voor de adverteerders) waar alle Markelose ondernemers naar toe mogen. De vorige keer waren er al 80 ondernemers en nu hebben ze al 100 aanmeldingen. Bennie Jolink van Normaal, motorcrosser Dave Strijbos en ik zitten in een forum te praten over ondernemen en evenementen. Als dat past in je drukke schema van schilderen, verbouwen, bootcampen, poetsen, fitnessen, behangen en verhuizen dan zou het leuk zijn dat je mee gaat. Kunnen we de Markelose (bierbuik)ondernemers meteen motiveren om lid te worden bij je fitness/sportschool.  Het voordeel is dat we gespierde ondernemers krijgen die dan zelf de figuren die het verschil tussen ‘mijn en dijn’ niet kennen kunnen oppakken en er mee afwerken……eh…pardon…ik bedoel…en overdragen aan de politie…….


anne_onsproatHoi pap,

Oh man.. ik moet nu een column gaan schrijven op mijn laptop met Windows 10 ligt het aan mij of willen ze van Windows het irritatie gehalte omhoog halen. Sjonge wat traag zeg.

Het woord mijn ken ik wel maar dijn? Is dat wel een Nederlands woord? Geen wonder dat het nu mis gaat, ik heb dit nooit geleerd op school. Mama zegt altijd doe niet iets wat ik ook niet zou doen. Een aantal weken geleden werd bij ons achter in de straat een poging tot inbraak gedaan. Op dat moment word je even wakker geschud, iedereen is oplettend en alle deuren zijn op slot. Heel langzaam zakt dat weer weg en staat de achterdeur open terwijl je in de voortuin bent. Tot afgelopen zaterdag rond de klok van 17.00 uur wordt er voor in onze straat iemand aan de praat gehouden en sluipen ze achterom je huis binnen, rennen naar je slaapkamer en trekken de nachtkastjes leeg want daar liggen bijna altijd de sieraden. Of bij u niet?

Ik ben er zelf langs gereden rond die tijd maar heb echt niks verdachts gezien. Het is bij ons normaal dat je staat te kletsen vanuit je voortuin. Er is wel een buurt App voornamelijk met de mensen achter uit de straat maar dat gaat vaak over buurtborrels.

Ik denk dat ik wel eventjes naar het businessevent toe ga. Ik ben uitgenodigd door Jeroen Meutstege. Hij is een van de organisatoren van het Maarkels Business Event en traint bij mij. Ik lees op Facebook dat 100 ondernemers zich al aangemeld hebben. Ik hoop alleen niet dat het de hele tijd over motorcross gaat maar dat zal wel niet aangezien jij niks van motoren weet. Ik vind dat ik als toekomstige ondernemer wel even mijn gezicht moet laten zien.

Je hebt het nog helemaal niet gehad over het 70-jarig bestaan van de ‘Vrouwen van Nu’ waar ze afgelopen woensdag een feestje van hadden. Waren dat vroeger eigenlijk de plattelandsvrouwen? Ik hoorde dat ze opzoek waren naar verjonging? Ik wil wel wat voor ze betekenen maar dan moeten ze wel bij mij komen sporten.

Ha pap de naam van mijn sportschool, dat zal jij niet weten. Er zijn nog maar 6 mensen die het weten, en dat blijft ook nog even zo.

Zie ik je vandaag nog op de lentefair? Gaan we schaapjes, lammetjes, kuikentjes en bloemetjes kijken? Oh nee weet jij waar de bloemetjes boven aan de lantaarnpalen zijn?

Greets Anne