- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Ieder nadeel heb zijn voordeel

frank_bussinkJohan Cruijff is niet meer. Toen ik donderdag het push-bericht van NU.nl kreeg was ik even stil. En ik denk met mij heel voetbalminnend Nederland. De man die Ajax op de internationale voetbalkaart zette. De geniale voetballer die Oranje bijna de wereldtitel bezorgde. De man die na zijn carrière als analyticus met onnavolgbare uitspraken kwam. 

De meest bekende is ongetwijfeld ‘ieder nadeel heb zijn voordeel.’ Laat die uitspraak nou net deze week van toepassing zijn op Markelo. De gemeente Hof van Twente stelt namelijk niet alleen een half miljoen euro extra beschikbaar voor PlanMooiMarkelo. Nee, met een beetje geluk komt daar nog extra geld uit het ‘randwegpotje’ bij. Die gaat misschien niet door, maar het geld is dan eventueel beschikbaar voor PlanMooiMarkelo.

 

Nu alle seinen op groen lijken te staan voor de realisatie van PlanMooiMarkelo, kan ik niet wachten tot de verschrikkelijke Coberco-fabriek eindelijk met de grond gelijk wordt gemaakt. Die sloopkogel uit een eerdere column ligt vast nog ergens in een schuur. Ik heb de tekeningen van PlanMooiMarkelo trouwens gezien en ben dolenthousiast over het ontwerp. “Je gaat het pas zien als je het door hebt.”

Goed om te zien dat het nu allemaal concreter wordt. Voorlopig gaat de schop echter nog niet de grond in, maar de uitspraak van de gemeenteraad is een volgende belangrijke stap in het hele proces. Daar mag Markelo best een beetje blij mee zijn. Maar, laten we niet te vroeg juichen. Een oud-voetballer sprak namelijk ooit de volgende wijze woorden: “Ik heb nog nooit een zak geld zien scoren.”

Logisch.