- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Valpreventiecursus van start in Markelo

valpreventie

Fysiotherapie Wolters uit Markelo en Fysiotherapiepraktijk Flex-s uit Goor bieden een valpreventiecursus aan voor 65 plussers. De cursus zal worden gegeven door Wendy Smit (fysiotherapeute in Markelo) en zal starten op 15 maart.  Gedurende vijf weken leert u met dagelijkse valgevaarlijke situaties om te gaan. Valpreventie is van groot belang om vallen en de gevolgen daarvan te verminderen.Een val kan verstrekkende gevolgen hebben, zoals ziekenhuisopname en (permanent) verminderde mobiliteit.

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen heeft een valpreventieprogramma ontwikkeld, dat de kans op vallen met 47% verminderd. In de cursus leert u om veilig te bewegen in een drukke omgeving. U oefent d.m.v. een hindernisbaan obstakels uit het dagelijks leven. Hierdoor verbeteren uw balans en zelfvertrouwen, waardoor uw valrisico beperkt wordt. Ook leert u tijdens de training om veilig te vallen, wanneer u toch uit balans raakt. De hindernisbaan voor de valpreventiecursus is gebouwd door aannemersbedrijf G.H. Roetgerink & Zn uit Goor.

Voor deze eerste pilotcursus zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De cursus zal bestaan uit 10 lessen, die twee keer per week worden gegeven. Om u aan te melden of voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Wolters via 0547-363460.  De eerste cursus in Markelo zal worden aangeboden voor een speciale introductieprijs van € 110,=.