SC Markelo wint nipt van Buurse

In een niet al te hoogstaande wedstrijd won SC Markelo vanmiddag met 1-0 van Buurse. Jorrit Klein Braskamp was het goudhaantje voor de Markeloers, door in de 73e het enige en winnende doelpunt te maken. De wedstrijd vond plaats onder barre omstandigheden en dat kwam de kwaliteit van het voetbal niet ten goede. Bovendien waren veel toeschouwers thuisgebleven, waardoor er van enige wedstrijdsfeer geen sprake was. In de eerste helft was de thuisploeg met een klein verschil de bovenliggende partij, maar echte kansen vielen er aan beide kansen niet te noteren. In de tweede helft werden de Markeloers sterker en dreigender, maar met schoten vanuit de 2e lijn kon het de keeper van Buurse nauwelijks op de proef stellen. In de 73e minuut was het echter wel raak toen Klein Braskamp, de bal, vanuit een voorzet van rechts, ineens op de slof nam en hard tegen de touwen schoot (1-0). Met de kleine voorsprong op zak speelde de ploeg van Anne de Jong de wedstrijd daarna zeer eenvoudig uit. Door de overwinning blijft SC Markelo bovenin meedoen in de 4e klasse B, de Markeloers staan derde.