- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Markelo is trots op zijn optocht

Dijkerhoek 2015

Bent u ook al nieuwsgierig wat het thema dit jaar van de optocht wordt? De optochtcommissie is al een paar maanden druk bezig met de voorbereiding voor de thematrekking. Deze vindt medio februari plaats bij zalencentrum De Haverkamp. De thematrekking is al jaren een gezellige aftrap voor de wagenbouwers om weer enthousiast aan de slag te gaan met het bouwen van hun optochtwagen. Op een ludieke wijze wordt de volgorde in de optocht bepaald, het thema bekend gemaakt en kiezen de buurten hun subthema. Ook de creatieve commissie is op deze avond aanwezig om de aanwezige buurten adviezen en tips mee te geven voor de bouw van hun wagen.

Goorseweg 2015De optochtcommissie rekent erop dat alle deelnemende buurten van het afgelopen jaar ook dit jaar weer van de partij zijn. Zij zouden het bovendien bijzonder waarderen als ook de buurten die het afgelopen jaar of jaren ontbraken in de optocht (‘De Ha, ‘Bergweg’, ‘Pothoek’, ‘Elsenerbroek’, ‘Kerspel Goor’ en ‘Totalola’) weer bij de thematrekking en in de optocht aanwezig zijn. 

Voor iedere buurt geldt dat nieuwe wagenbouwers altijd meer dan welkom zijn. Lijkt het je leuk om straks te helpen bij het bouwen van een optochtwagen, ga vooral eens kijken bij je buurt! Weet je niet waar je moet zijn of wanneer er gebouwd wordt? Neem dan contact op met je  buurtvertegenwoordiger. Natuurlijk kan de optochtcommissie je ook helpen aan de juiste contactpersonen. Je kunt de optochtcommissie bereiken door hen een mail te sturen of te bellen 06 – 51583933.

Achterhoek 2015De krachten bundelen, daar is Markelo sterk in. Bouwen aan een optochtwagen doen we samen! We gaan er ook dit jaar met elkaar voor zorgen dat er in het laatste weekend van augustus weer een prachtige optocht door Markelo gaat!