- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Plan Kistemaker eerste stap vernieuwing Grotestraat

plan_kistemaker_ter_steege1Straatbeeld Grotestraat

Met de realisatie van 2 appartementencomplexen op de plek van de voormalige slijterij Kistemaker wordt een eerste grote stap gezet in de herontwikkeling van de onevenzijde van de Grotestraat tussen de Bergweg en de Tolweg. Samen met de gemeente heeft het Rijssense bouwbedrijf Ter Steege voor dit gebied een gebiedsvisie gemaakt. De bouw van de 12 appartementen en 3 commerciële ruimten in Plan Kistemaker is de eerste concrete invulling. De bestemmingsplanprocedure gaat vandaag van start, Ter Steege hoopt dat volgend jaar met de bouw kan worden begonnen. Vanavond is bij De Haverkamp een informatieavond over het nieuwbouwplan.

plan_kistemaker_ter_steege_Impressie van Plan Kistemaker

Gebiedsontwikkelaar Erwin Tijhof van Ter Steege Bouw Vastgoed is enthousiast over het plan: “Bij het zien van de impressie vond ik het er heel mooi uitzien.” De eerste ideeën voor de herontwikkeling van deze zijde van de Grotestraat dateren al van enkele decennia terug. “Wij hebben niet vanaf het begin aan tafel gezeten, maar zijn er inmiddels ook al vele jaren bij betrokken,” aldus Tijhof. De ontwikkelaar hoopt dat plan Kistemaker een impuls voor Markelo zal worden en een aanzuigende werking zal gaan hebben op winkeliers in het verdere deel van deze zijde van de Grotestraat tot aan de Tolweg en dat na verplaatsing van de zaak ook die oude winkelbebouwing zou kunnen worden vervangen.

Vooralsnog is dat nog niet aan de orde, de winkels zijn vaak eigendom van de ondernemer zelf. Veel andere initiatieven zijn gestrand omdat 1 of meerdere ondernemers niet achter de plannen stonden. Dat ligt in het geval van Plan Kistemaker anders. Ter Steege is eigenaar van de voormalige slijterij en zal na sloop van het pand op die locatie en de naastgelegen weide – waar in 2015 nog prehistorische sporen werden gevonden – 2 appartementencomplexen bouwen.

plan_kistemaker_ter_steege2Een mogelijke indeling van de begane grond van de 2 complexen

Het voor-ontwerp bestemmingsplan voor het nieuwbouwplan, genaamd “Markelo-west, herziening Grotestraat 11”, ligt vanaf vandaag voor inspraak ter inzage op het gemeentehuis en op de website van de gemeente. Vanavond is bij zalencentrum De Haverkamp een inloopinformatieavond over Plan Kistemaker. Van 19.30 tot 21.00 uur kunt u daar de plannen komen bekijken.