SC Markelo pakt punt in slotfase

20160131_markelo1

Sportclub Markelo pakte vanmiddag op de valreep nog een punt in Lonneker tegen LSV. In de slotfase van het duel scoorde Bas Schreurs de 1-1 en dat zorgde voor de nodige blijdschap bij de ploeg van Anne de Jong, die ruim een uur met een man minder op het veld stonden. De wedstrijd tussen de nummers 3 en 4 van de ranglijst begon spectaculair met een enorme kans voor de thuisploeg na 10 seconden. Doelman Martijn van der Sluis redde knap en daarna bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd, zonder echt gevaarlijk te worden. Toch veranderde de wedstrijd in de 30e minuut, na een overtreding van Jordy Vagevuur. De jonge Markeloer had al geel op zak wegens vasthouden en kon met zijn tweede gele kaart vroegtijdig de kleedkamer gaan opzoeken. Met een man minder bleven de Markeloers tot aan de rust op de been (0-0).

In de tweede helft was het wachten op het offensief van de thuisploeg, maar de ploeg van Anne de Jong bleef eenvoudig op de been. Toch kwam LSV in de 57e minuut op voorsprong. Een knappe individuele actie werd door de spits van de ploeg uit Lonneker afgerond met een onhoudbaar schot in de bovenhoek (1-0). De Markelose ploeg moest met een man minder op jacht naar de gelijkmaker, maar verder dan wat halve kansjes kwamen de Markeloers niet. Het leek een verloren middag te gaan worden, maar toch was daar in de 85e minuut ineens de gelijkmaker. Edwin Landeweerd werd aan de zijkant weggestuurd en de bal werd vanuit zijn voorzet door Bas Schreurs hard binnengeschoten (1-1). Daarmee werden de Markeloers de morele winnaar van het duel en door het resultaat blijft ook de derde plaats in hun bezit.