- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Zorgmedewerkers leren vitaal te blijven

vitaliteitsdag

Medewerkers van de huishoudelijke verzorging van BTKzorg uit Hof van Twente kwamen deze week bijeen in Markelo om bewust te worden hoe belangrijk het is om vitaal te blijven. Bij De Kroon in Markelo werd een zogenaamde Vitaliteitsdag georganiseerd door de zorgverleningsorganisatie nadat eind vorig jaar een soortgelijke bijeenkomst was voor de medewerkers rond Oldenzaal. De respons en het enthousiasme in Hof van Twente was nog groter dan eerder in Oldenzaal, waarop de zorgverlener heeft besloten deze dag in haar gehele werkgebied uit te rollen.

De bezoekers werden er zich er in Markelo van bewust gemaakt hoe belangrijk het is om vitaal te blijven zodat ze langer en gezonder en vooral ook met veel plezier kunnen blijven werken. Kortom, een nieuwe manier van – duurzaam – werken. “De boodschap dringt steeds meer door en dat is fijn om vast te stellen”, aldus directeur Marloes Ottenhof van BTKzorg. “Want vitaliteit begint immers bij de mensen zelf.”

Om de doelstelling duidelijk en inzichtelijk te maken werden aan de hand van korte sketches bepaalde werksituaties aan de kaak gesteld. Verder waren er voedingsadviezen, workshops en ontspanningstrainingen. Dit werd onder andere in samenwerking gedaan met Kracht Ergotherapie en In Balans (praktijk voor gewichtsbeheersing) uit Diepenheim.