- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

onsProat: Ambtenaar, leest u mee?

frank_bussink’Mooi stukje, Frank, maar wel een beetje kort.’ Af en toe word ik wel eens aangesproken over mijn stukjes op Maarkelsnieuws. Soms positief, soms negatief. Dat is leuk, want het is een bevestiging dat je stukken worden gelezen. Maar zouden ze op het gemeentehuis in Goor ook meelezen? Want we zijn een maand onderweg in 2016 en er is nog niets gebeurd in Markelo.

Ja, voor de Plus ligt een nieuwe stoep, maar dat is niet vanuit de gemeente geregeld. Als ik nu door Markelo kom zie ik nog steeds een melkfabriek en als ik vanaf Rijssen kom, wordt de vering van mijn bescheiden Peugeot 206 op de proef gesteld. Het is misschien een cliché, maar ik heb het idee dat er maar weinig ambtenaren in Goor met een volle neus zitten. U snapt wat ik bedoel.

Ach, eigenlijk hoort het er ook gewoon een beetje bij hè? Maar als ze dan toch hun neus aan het leeghalen zijn, kan er in de tussentijd ook wel even naar de columns op Maarkelsnieuws worden gekeken. Want ook in de stukken van Jan Henk, Gert Jan en Anne en de Maarkelse Boerin wordt nog wel eens een verwijt gemaakt richting de gemeente.

Waar ik wel eens verandering in zou willen zien is het aantal betaalbare starterswoningen in Markelo. De afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat appartementen gebouwd, maar de prijzen daarvan vallen niet echt in de categorie ‘starters’. Een woning in de Hofstaete kost al snel minimaal een tonnetje of drie, terwijl de huizen op de Esch ook duur worden betaald.

En wat is dan het gevolg? Jonge mensen zoeken hun heil ergens anders. Twintigers gaan de bult over, omdat het wonen daar stukken goedkoper is. Of dat nu huur of koop is. In Goor wonen geniet niet mijn voorkeur, maar als het echt zoveel geld scheelt, dan ga je toch nadenken. Stel je voor, dat ik columns zou gaan schrijven over Goor.

Overigens is de kans dat de gemeentebestuurders dan meelezen wél een stukje groter.