- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Uitgelicht: Countus

Maarkelsnieuws-Countus-Uitgelicht_MMHN20160105 (2)Dichter bij de klant…..

Countus - Robert van der Veen“Ondernemers hebben behoefte aan actuele en toekomstgerichte informatie” zegt Robert van der Veen, ondernemersadviseur MKB Twente bij Countus accountants + adviseurs op de vestigingen in Markelo en Enschede.

Uiteraard is het belangrijk om de cijfers van het vorige jaar goed vast te leggen, maar een goede ondernemer weet ook zonder die rapporten wel hoe het jaar zakelijk is verlopen. Bij de ontwikkelingen die nu spelen heeft de ondernemer meer aan een betrokken, proactieve adviseur die meedenkt en de actuele gegevens aanlevert, waarna hij of zij de juiste beslissingen kan nemen. De kracht om mee te denken als generalist en de ervaring om tijdig de juiste specialisten in te zetten!

Countus heeft veel van die specialistische kennis in eigen huis, volgens Van der Veen: “Countus bestaat al bijna honderd jaar en behoort tot de top 20 accountantskantoren in Nederland. Wij hebben onze wortels in de agrarische wereld en die pragmatische ondernemersmentaliteit is nog heel herkenbaar in onze aanpak. Met ruim 550 medewerkers in 20 vestigingen zijn we vooral actief in Noordoost-Nederland. Het hoofdkantoor van Countus staat in Zwolle.”

Maarkelsnieuws-Countus-Uitgelicht_MMHN20160105 (3)“Het kantoor in Markelo biedt dienstverlening aan zowel agrariërs als MKB-ondernemers. Sinds een half jaar is de MKB-tak ook fysiek weer vertegenwoordigd in Markelo. “Terug van weggeweest”, zegt Van der Veen. Enige jaren geleden heeft Countus werkzaamheden en medewerkers gecentraliseerd op enkele grotere kantoren. Vanuit kostenoverweging uiteraard een begrijpelijk besluit, echter nam daarmee wel de betrokkenheid en actieve aanwezigheid op lokaal niveau fors af. En juist daar ligt een grote kracht van Countus: weten wat er speelt, delen van kennis en het samenbrengen van relaties.

En daarom is Countus MKB terug in Markelo en richten zij zich vanuit dit kantoor met een team van 4 ervaren personen actief op de regio Hof van Twente, inclusief Holten en Enter. Het MKB-team bestaat naast Robert van der Veen uit Ingrid Damman, Ilona Morssinkhof en Luciën van Veen.

Maarkelsnieuws-Countus-Uitgelicht_MMHN20160105 (4)Businessteam-directeur MKB Twente Rob Postma vult aan: “Ondernemers worden geconfronteerd met een veelheid aan ontwikkelingen: de nieuwe arbeidsrechtelijke en fiscale wet- en regelgeving, financieringsvraagstukken, de samenstelling van het personeelsbestand. De wirwar aan wet- en regelgeving maakt dat het voor een ondernemer steeds moeilijker wordt om alles op een goede manier te interpreteren. En dat is juist waar Countus ondernemers kan helpen. Door de veelheid aan specialisten in huis krijgt een ondernemer altijd het juiste en passende antwoord”.

De vragen zijn in grote lijnen weliswaar dezelfde, maar niemand heeft exact hetzelfde probleem. Voor de mensen van Countus betekent het puur maatwerk. De mensen die bij Countus werken, moeten dan ook het verschil maken. Het gaat volgens Postma om de vraag “Zijn we samen met de ondernemer aan het ondernemen of zijn we financieel dienstverlener?” Bij Countus zijn ze graag ook het eerste, zodat de ondernemer zich kan focussen op zijn eigen passie.

Maarkelsnieuws-Countus-Uitgelicht_MMHN20160105 (5)Countus MKB Twente gaat in 2016 verder op de weg die het is ingeslagen. Die weg ziet er als volgt uit:
a.) Vervullen van de rol van sparringpartner voor ondernemer en onderneming, zowel op zakelijk als privégebied.
b.) Begeleiden en/of opleiden van relaties in het gebruik van online boekhouden.
c.) Implementeren van perioderapportages bij relaties en geïnteresseerden, middels Countus Signaal, en het (leren) sturen op deze actuele cijfers.
d.) Proactief adviseren over actuele onderwerpen en wijzigingen, middels lezingen, workshops, studiegroepen en inloopspreekuren.
e.) Op brancheniveau relaties voorzien van actuele ontwikkelingen, middels uitgebreide benchmarking.

Maarkelsnieuws-Countus-Uitgelicht_MMHN20160105 (6)Robert van der Veen: ”Als rode draad geldt dat wij klaar staan voor advies en begeleiding, lokaal aanwezig zijn en ons betrokken voelen bij hetgeen in de Hof van Twente plaatsvindt. Of het nu gaat om een startende ondernemer, een zzp-er met fiscale vragen of een bestaande ondernemer met een financieringsvraagstuk, iedereen is van harte welkom op ons mooie kantoor in Markelo.”