- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

Anouk Schottink Hoftalent 2015

[tribulant_slideshow gallery_id=”138″]

Anouk Schottink heeft gisteren Hoftaltenten 2015 gewonnen. De jury, bestaande uit Jeroen Katier, Lynn Tackaert en Paul Schabbink, was het er unaniem over eens dat Anouk met haar nummer ‘Stone Cold’ vocaal heeft laten zien wat ze in huis heeft. Na twee jaar in de prijzen te zijn gevallen bij de publieksprijs, ging Anouk gisteren met de beker naar huis, die ze uit handen van wethouder Pieter van Zwanenburg kreeg. Verrast maar dolblij nam Anouk de beker in ontvangst en zong daarna nogmaals haar nummer, ook nu weer begeleid door Simone Ewouds op piano. De publieksprijs was gisteren voor Shirley Leferink uit Goor, die 164 stemmen van het publiek kreeg. De tweede prijs was voor Nikita Krouwel en de derde plaats was weggelegd voor Noa Meijer. Dat maakte het team van Sanne Klein Horsman de grote winnaar van de avond met daarin Anouk Schottink, Noa Meijer en Shirley Leferink die allemaal in de prijzen vielen.

Ook de twee andere Markelose deelneemsters hielden zich prima staande in het sterke deelnemersveld. Suzan Brinkers zong het nummer ‘Next to me’ van Ilse deLange en Dieuwertje ter Borg was als laatste aan de beurt met haar nummer ‘Harder dan ik hebben kan’ van Bløf. De deelnemers werden in aanloop naar de finale begeleid door Ingmar Fokke, Sanne Klein Horsman en Femke Bleeker en ieder team heeft gisteravond samen een nummer ten gehore gebracht.
Voordat de Hoftalenten het podium betraden, was er ruimte voor de juniortalenten (tot 16 jaar). Hier gaven 4 Markelose talenten acte de présence, te weten Romee Scholten, Eline van den Noort, Lars Kok en Marit Brakels. In de kleine zaal traden de hele avond bandjes op die bestaan uit leerlingen van de muziekschool. De bandjes zijn speciaal voor deze avond samengesteld. Met Anouk Schottink als Hoftalent 2015 en Aiden Markvoort die in november al gekroond werd tot winnaar bij Hofpopvoices, heeft Markelo laten zien over veel muzikaal talent te beschikken.