- Maarkelsnieuws.nl - https://www.maarkelsnieuws.nl -

OnsProat: Hoe oaler a’j wordt…

frank_bussink“Hoe oaler a’j wordt, hoe sneller de joar’n goat”, zegt mijn opa altijd. En gelijk heeft-ie, want potverdikke wat is 2015 snel voorbijgegaan. Nu 2015 achter de rug is, kunnen we met z’n allen uitkijken naar 2016. Wat voor jaar gaat het worden voor Markelo?

De sloopkogel uit een van mijn eerdere columns kan aan de kraan worden gehangen, want als het goed is wordt ein-de-lijk begonnen met de sloop van de voormalige Cobercofabriek in het centrum van Markelo. Als ik de plannen van PlanMooiMarkelo voorbij zie komen, krijgen we er een toplocatie voor terug. Een goede stap om het centrum van Markelo een stuk mooier te maken.

Als we de wethouder mogen geloven is de kans op een rondweg bij Markelo klein, want het geld is op. Maar waar het geld op is, kunnen ook nieuwe bronnen worden aangeboord. Het zou in ieder geval wel een slok op een Möll’n borrel schelen als het doorgaande vrachtverkeer wordt geweerd uit het centrum. En dat kost toch niet zoveel?

Enfin, al met al kon het weleens een jaar worden waarin veel gaat veranderen in Markelo. Laten we hopen dat de winkelstraat in ons mooie dorp weer bloeiend wordt met geen leegstand. Een mooi voornemen voor 2016. Voor de rest: iedereen een gezond en voorspoedig 2016 gewenst!

Frank Bussink